ΚΙΑΤΟ: Η γεώτρηση στο Λαλιώτι, …η τιμωρία των κατοίκων στο Διμηνιό, και …ο δηλητηριασμός! -Κάτοικοι και αγρότες …θα πληρώσουν την αδιαφορία του δημάρχου!

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με όλα αυτά που συμβαίνουν με τη ΔΕΥΑΣ που πρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σ. Σταματόπουλος!!!

Αυτά που συμβαίνουν με την υδροδότηση στο Διμηνιό …είναι τραγελαφικά!

Ενώ υπάρχει απόφαση δικαστική (προσωρινή διαταγή) που αναφέρει για ΠΟΣΙΜΟ νερό με υδροφόρες στο Διμηνιό, το νερό μέχρι σήμερα ΔΕΝ είναι ΠΟΣΙΜΟ αλλά παράλληλα μένουν και οι κάτοικοι αρκετές ώρες την ημέρα χωρίς νερό!!! (για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση: “ΚΙΑΤΟ: Χάθηκε κάθε έλεγχος! Σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ οι κάτοικοι! -Τους άφησαν για ώρες χωρίς νερό μέσα στο καλοκαίρι!!! -Το νερό εξακολουθεί να είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ! -Αναλυτικά τι συνέβη κάθε μέρα!”

Και ενώ λύση ακόμα δεν έχουν βρει η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Σ. Σταματόπουλος (που είναι και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ) σκέφτηκαν να φέρουν ως θέμα την αύξηση των τιμολογίων (για το νερό) στους κατοίκους του Διμηνιού!!!

…Αυτά μόνο στο δήμο Σικυωνίων συμβαίνουν!

Όπως πάει η κατάσταση είναι θέμα χρόνου να βουίξει ξανά το πανελλήνιο …με τα τραγελαφικά στην υδροδότηση στο Διμηνιό!

Υπάρχει όμως και μία ανακοίνωση της αντιπολίτευσης, συγκεκριμένα του συνδυασμού του Μ. Λέγγα, που εκτός από αυτά που πολύ σωστά αναφέρει για την υδροδότηση του Διμηνιού και τις αυξήσεις στους κατοίκους της περιοχής, κάνει λόγο και για μία γεώτρηση στο Λαλιώτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά…

Από τον συνδυασμό του Μ. Λέγγα στο δήμο Σικυωνίων αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Το τελευταίο, έκτακτο, δημοτικό συμβούλιο ανέδειξε για μια ακόμα αφορά την ανευθυνότητα με την οποία λειτουργεί η διοίκηση του δήμου Σικυωνίων και προσωπικά ο Σπύρος Σταματόπουλος, ύστερα από 11 χρόνια στο τιμόνι του.

Το συμβούλιο αφορούσε την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης κατανάλωσης του νερού, ειδικά για την κοινότητα του Άνω Διμηνιού και μετά την εξέλιξη που επέφερε η δικαστική απόφαση, η οποία επιβάλλει στην ΔΕΥΑΣ να υδροδοτεί με πόσιμο νερό την κοινότητα. Ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ ζήτησε την έγκριση του σώματος για την αύξηση των τιμολογίων, με το πρόσχημα της μεγάλης κατανάλωσης, στην οποία υποπίπτουν ορισμένα νοικοκυριά.

Όμως, παρά το γεγονός πως ανάλογες υπερκαταναλώσεις συμβαίνουν και σε άλλες περιοχές του δήμου, η αύξηση των τιμολογίων ΜΟΝΟ στην κοινότητα του Άνω Διμηνιού συνιστά προφανή αδικία (που μπορεί να επιφέρει ακόμα και κυρώσεις σε βάρος της ΔΕΥΑΣ), ενώ μπορεί να προσδώσει κανείς ακόμα και εκδικητικά κίνητρα προς τους κατοίκους, για την προσφυγή τους στην Δικαιοσύνη.

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου αποκαλύφτηκε μία ακόμα πτυχή της ανεύθυνης -στα όρια του σκανδάλου- διοίκησης του Σπύρου Σταματόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό υπάρχει μια παλιά γεώτρηση στο Λαλιώτι, η οποία έχει πόσιμο νερό. Η συγκεκριμένη γεώτρηση, από λάθη που έγιναν από τον χειριστή του γεωτρύπανου, έχει μείνει ανενεργή και αναξιοποίητη και ο δήμαρχος αποκρύβει ακόμα και την ύπαρξή της. Δηλαδή, ενώ υπάρχει γεώτρηση με πόσιμο νερό, δίπλα στο πολύπαθο Διμηνιό, δημοτική αρχή και ΔΕΥΑ Σικυωνίων αφήνουν τους κατοίκους του χωριού εδώ και χρόνια να «δηλητηριάζονται».

Τι θα μπορούσε να κάνει ο δήμος; Να ορίσει (με βάση την ΚΥΑ 3282/2017, που ενσωματώνει την ευρωπαϊκή οδηγία 2015/1787/ΕΕ) την μέση κατανάλωση ανά νοικοκυριό (υπολογίζεται περίπου στα 40-50 κυβικά ανά δίμηνο) και να φροντίσει να μην χρεώνονται οι καταναλωτές του Διμηνιού για αυτή, ως ελάχιστη ανταπόδοση στο βασανιστικό πρόβλημα που βιώνουν όλα αυτά τα χρόνια. Αντί για αυτό, μια τετραμελής οικογένεια, θα καλείται να πληρώνει απίστευτα ποσά.

Σε δεύτερο επίπεδο θα μπορούσε να καθορίσει μία ενιαία τιμολογιακή πολιτική, για όλο τον δήμο, που να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τις υπερκαταναλώσεις, χωρίς να αδικεί τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν μεγαλύτερες καταναλώσεις για λόγους προσωπικής υγιεινής (π.χ. όταν ραντίζουν). Αυτό κάνεις όταν σε ενδιαφέρει η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών σου.

Ανευθυνότητα; Αδιαφορία; Αδράνεια; Αυταρχισμός; Όλα αυτά, μαζί με την αναπόφευκτη κούραση, διακρίνουν κάθε εξουσία που νιώθει σίγουρη για τον εαυτό της και μετατρέπεται σε καθεστώς.

Εμείς, όμως; Θα συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε το μόρφωμα της ανεύθυνης διακυβέρνησης Σταματόπουλου; Θα ανεχόμαστε να δηλητηριάζονται παιδιά, να πίνουν ακατάλληλο νερό οι κάτοικοι, κι από πάνω να τιμωρούνται επειδή τόλμησαν να αντιδράσουν για το αυτονόητο; Να υπερχρεώνονται για το νερό, ένα κοινωνικό αγαθό…”;

Κ.Ν