ΚΙΑΤΟ: Χάθηκε κάθε έλεγχος! Σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ οι κάτοικοι! -Τους άφησαν για ώρες χωρίς νερό μέσα στο καλοκαίρι!!! -Το νερό εξακολουθεί να είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ! -Αναλυτικά τι συνέβη κάθε μέρα!

Τριήμερο …για κλάματα! Χάθηκε κάθε έλεγχος! Σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ οι κάτοικοι στο Διμηνιό του δήμου Σικυωνίων! …Τα κατάφεραν από το δήμο και τη ΔΕΥΑΣ και τους άφησαν για αρκετές ώρες χωρίς νερό μέσα στο καλοκαίρι!!! Το νερό από την άλλη εξακολουθεί να είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ! Παρακάτω θα διαβάσετε τι συνέβη αναλυτικά από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα! (του Αγίου Πνεύματος)

Αυτό που συμβαίνει με το Διμηνιό δεν έχει προηγούμενο! Η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑΣ της οποίας πρόεδρος είναι ο ίδιος ο δήμαρχος δείχνουν μέχρι τώρα ότι δεν μπορούν να κάνουν το αυτονόητο!!! Όχι μόνο να τρέξει πόσιμο νερό στις βρύσες των κατοίκων στο Διμηνιό, σύμφωνα και με την προσωρινή διαταγή, αλλά τους αφήνουν και πολλές ώρες μέσα στην ημέρα χωρίς νερό!!! Δεν μπορούν δηλαδή για αρκετές ώρες της ημέρας οι κάτοικοι να χρησιμοποιήσουν ούτε το καζανάκι της τουαλέτας αφού νερό δεν υπάρχει ούτε γι΄αυτό!

Η ΔΕΥΑΣ και ο Σταματόπουλος που είναι πρόεδρος φαίνεται να χάνουν τον έλεγχο σε όλα τα επίπεδα στο θέμα της ύδρευσης στο Διμηνιό! Και ακόμα δεν φτάσαμε στην “καρδιά” του καλοκαιριού (εκεί αναμένονται ακόμα περισσότεροι επισκέπτες).

Οι κάτοικοι φυσιολογικά αντιδρούν και δεν έχουν σκοπό να αφήσουν αυτή την κατάσταση να περάσει έτσι! Ούτως η άλλως η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και ο δήμαρχος ελέγχεται πλέον μετά από έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΜΠΤΩΜΑΤΑ!!! Ακολουθούν από τους κατοίκους προς τη ΔΕΥΑΣ οι μηνύσεις και οι αγωγές (που από ότι ακούμε θα κατατεθούν πολύ σύντομα).

Ο δήμαρχος πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο για την αδιαφορία του τόσα χρόνια στο θέμα του νερού!

Να φανταστεί κανείς ότι υδροδοτείται τόσα χρόνια από το νερό της Στυμφαλίας (τοπικό διαμέρισμα του δήμου Σικυωνίων) ΟΛΗ Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ και τα χωριά του δήμου Σικυωνίων έχουν νερό ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ που ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ!!!

Που είναι το ΠΟΣΙΜΟ νερό που θα έφτανε στις βρύσες των κατοίκων στα χωριά του δήμου Σικυωνίων;

Οι κάτοικοι στο Διμηνιό σκέπτονται πλέον άμεσα να καλέσουν τις αρμόδιες αρχές για να κάνουν έλεγχο της ποιότητας του νερού ώστε να υπάρχουν και νέα επίσημα στοιχεία! Διεκδικούν το αυτονόητο! ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ, ώστε να μην καταλήξουν και άλλα άτομα στο νοσοκομείο όπως έγινε πριν αρκετούς μήνες με δύο μικρά παιδιά από το Διμηνιό!

Μετά από επικοινωνία της korinthiannews.gr με την κάτοικο στο Α. Διμηνιό Ε. Γαλάνη, η ίδια μας έστειλε την παρακάτω επιστολή:

“Έπειτα από την έκδοση στις 04-06-2021 ημέρα Παρασκευή της Προσωρινής Διαταγής από τον Πρόεδρο των Πρωτοδικών Κορίνθου Χρ. Τριανταφυλλίδη που αναφέρει επί λέξει τα κάτωθι:

“ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ (άρθρο 691 παρ.2 ΚΠΔ). Αποτελούμενο από τον Χρήστο Τριαναταφυλλίδη, Πρόεδρο Πρωτοδικών. Αφού έλαβε υπόψη το περιεχόμενο της πιο πάνω αίτησης, αυτά που ο πληρεξούσιος δικηγόρος προφορικά είπε και τα έγγραφα που επιδείχθηκαν

«Δέχεται σήμερα αίτημα προσωρινής διαταγής.

Διατάσσει να γίνει χρήση υδροφόρων οχημάτων για τη μεταφορά πόσιμου νερού κατάλληλου για πόση και μαγείρεμα στη δεξαμενή διοχετεύει το νερό στις βρύσες των οικιών των αιτούντων στο Άνω Διμηνιό Κορινθίας».

Την Δευτέρα 07-06-2021 κοινοποιήθηκε η Απόφαση της Προσωρινής Διαταγής στο Δήμο Σικυωνίων και τη Δ.Ε.Υ.Α.Σ., οι υδροφόρες (3 υδροφόρες, 2 των 20 τόνων και 1 των 32), ξεκίνησαν να προμηθεύουν την Κοινότητά μας την Πέμπτη 17-06-2021 από τις 14:00 μ.μ. και μετά με πόσιμο νερό. 

Το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 18-06-2021: από τα ξημερώματα έως τις 10:00 π.μ. , η Κοινότητά μας παρέμεινε χωρίς νερό. Δηλαδή τις ώρες που οι εργαζόμενοι και οι μαθητές όλων των βαθμίδων και εν μέσω Πανελληνίων ετοιμάζονται, η Κοινότητά μας δεν είχε νερό.

Σάββατο 19-06-2021: από τις 23:00 μ.μ. (βράδυ Παρασκευής) έως τις 10:00 π.μ. η Κοινότητα μας παρέμεινε χωρίς νερό.

Κυριακή 20-06-2021: από τις 20:00 μ.μ. (βράδυ Σαββάτου) έως τις 10:00 π.μ. σε ορισμένα σημεία της Κοινότητας μας και στα υπόλοιπα τμήματα στις 13:30 το μεσημέρι.

Δευτέρα 21-06-2021: από τις 23:00 μ.μ. (βράδυ Κυριακής) έως τις 8:15 π.μ. σε ορισμένα σημεία της Κοινότητας μας και στα υπόλοιπα τμήματα στις 10:15 π.μ.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στην Κοινότητά μας υπάρχουν οικίες οι οποίες δεν έχουν υδροδοτηθεί για 3 συνεχόμενες ημέρες.

Το ερώτημα που γεννάται από τα ανωτέρω είναι: Η ΔΕΥΑ του Δήμου Σικυωνίων γνωρίζει ή όχι (διατηρεί αρχείο στατιστικών) τον αριθμό των κυβικών που χρειάζεται κάθε Κοινότητά της ανάλογα και με την εποχή του χρόνου, ώστε να υπολογίσει επακριβώς τα κυβικά που χρειάζεται η Κοινότητά μας ή κινείται εκδικητικά απέναντι σε αυτήν και στους κατοίκους της που ζήτησαν το αυτονόητο? ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ!

Επιπλέον θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το νερό που φτάνει στις βρύσες μας είναι γεμάτο λάσπη!!!

Γεγονός που δικαιώνει το αίτημά μας ότι πλην του νερού της γεώτρησης που έχει κολοβακτηριοειδή (μικροβιολογικό φορτίο), αμμωνία και νιτρώδη (χημικό φορτίο) πρέπει να αλλαχθεί και το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της Κοινότητάς μας”.

Το νερό που τρέχει στις βρύσες των σπιτιών:

…Αυτό είναι το ΠΟΣΙΜΟ νερό στις βρύσες των κατοίκων στο Διμηνιό!!!

Και από την άλλη στη ΔΕΥΑΣ παίρνουν απόφαση για αυξήσεις και το ανακοινώνουν:

Εδώ δεν έχουν λάβει ακόμα τα μέτρα που χρειάζεται για ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ αποφασίζουν και για αυξήσεις!!!

ΣΣ. Η κατάσταση με το νερό στο Διμηνιό έχει ξεφύγει και σε άλλα σημεία από ότι πληροφορούμαστε!

Μείνετε συντονισμένοι…