ΚΙΑΤΟ: ΞΑΦΝΙΚΑ γέμισαν οι κάτοικοι του Διμηνιού στις ευχάριστες ανακοινώσεις από το δήμο! -Με την απόφαση της προσωρινής διαταγής όμως …τι έγινε;

Έπρεπε να βρεθούν …με την πλάτη στον τοίχο ο δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος και η ΔΕΥΑΣ (στην οποία είναι πρόεδρος) μετά την απόφαση της προσωρινής διαταγής για τα ασφαλιστικά μέτρα εξαιτίας του νερού στο Α. Διμηνιό!

Την περασμένη εβδομάδα, μετά την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής, υπήρχε ανακοίνωση του δημάρχου στο facebook που ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Στο υπουργείο εσωτερικών βρέθηκε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος σε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών Σ. Πέτσα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”.

Και διαβάσαμε μεταξύ άλλων στην παραπάνω ανακοίνωση  ότι ο Πέτσας δεσμεύτηκε να εξετάσει την προσωρινή διευθέτηση του προβλήματος υδροδότησης του Διμηνιού με πιθανή έκτακτη χρηματοδότηση ειδικά γι’ αυτό το σκοπό (δείτε εδώ όλη την ανάρτηση)…”

…Η νέα ευχάριστη είδηση

Και σαν να μην έφτανε το παραπάνω το περασμένο διήμερο ακολούθησε και η παρακάτω ανακοίνωση από το δήμο Σικυωνίων ότι εγκρίθηκε από το υπουργείο υποδομών το ποσό των 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση της υδροδότησης της κοινότητας Διμηνιού. Μάλιστα ο δήμαρχος έσπευσε να ευχαριστήσει και τον Κορίνθιο πολιτικό Ν. Ταγαρά για την προσφορά του σε αυτή την εξέλιξη!!!

Πιο συγκεκριμένα από το δήμο Σικυωνίων αναφέρεται σε δελτίο τύπου:

«Ευχάριστες ειδήσεις είχε η χθεσινή μέρα για το δήμο Σικυωνίων. Οι προσπάθειές μας για την εξασφάλιση έκτακτων χρηματοδοτήσεων για το πρόβλημα της υδροδότησης του Διμηνιού, έπιασαν τόπο.

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών το ποσό των 500.000 ευρώ για την αποκατάσταση της υδροδότησης της κοινότητας Διμηνιού, το οποίο μαζί με την έκτακτη χρηματοδότηση που αναμένεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, θα αποκαταστήσουν την υδροδότηση της Κοινότητας, έως ότου ολοκληρωθεί το μεγάλο έργο που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα.

Το ευχάριστο νέο ανακοινώθηκε, το Σάββατο 12 Ιουνίου,  σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τον οποίο ευχαρίστησε διότι συνέβαλε τα μέγιστα για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης.  

Παράλληλα στη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τα έργα που προγραμματίζονται ή και εκτελούνται στο δήμο Σικυωνίων, τα οποία εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Νίκου Ταγαρά και αφορούν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, αποχετευτικά, ύδρευση, αντιπλημμυρικά, διάβρωση ακτών, διαχείρισης των υδάτων της λίμνης Στυμφαλίας και του φράγματος Ασωπού, σχέδια διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας, κ.ά.

Ο Νίκος Ταγαράς, έχοντας πολυετή εμπειρία ως αυτοδιοικητικός, κατανοεί απόλυτα τα προβλήματα που ανακύπτουν στην αυτοδιοίκηση και είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει στην επίλυσή τους.

Τον ευχαριστούμε θερμά, για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκρισή του και την αμέριστη στήριξη στο Δήμο».

ΣΣ. Ευχάριστες ανακοινώσεις υπάρχουν ΞΑΦΝΙΚΑ από το δήμο στο θέμα του νερού όπου ο δήμαρχος φαίνεται …να τρέχει και να μην φτάνει για να καλύψει την αδιαφορία του (όλα αυτά τα χρόνια) μετά την απόφαση της εκδίκασης της προσωρινής διαταγής.

Το ερώτημα βέβαια είναι το εξής: Μέχρι να γίνουν τα έργα που ανακοινώνονται παραπάνω …τι νερό τρέχει αυτή τη στιγμή στις βρύσες στους κατοίκους του Διμηνιού; Εφαρμόστηκε ΑΜΕΣΑ η απόφαση της προσωρινής διαταγής;

Για υπενθύμιση την ημέρα της εκδίκασης της προσωρινής αποφασίστηκε: “Χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή με την οποία διατάσσεται να γίνει χρήση υδροφόρων οχημάτων για την μεταφορά πόσιμου νερού, κατάλληλου για πόση και μαγείρεμα στη δεξαμενή που διοχετεύει το νερό στις βρύσες των οικιών στο Άνω Διμηνιό Κορινθίας...

Δεν είδαμε ως τώρα κάποια ανακοίνωση από τη ΔΕΥΑΣ για ΠΟΣΙΜΟ νερό στην περιοχή έστω και με υδροφόρες

Κ.Ν