ΚΙΑΤΟ: Ο Σ. Σταματόπουλος που …τα έκανε θάλασσα ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, …πήρε το λόγο στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης ΔΕΥΑ!!!

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος που …τα έκανε θάλασσα ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, διασύρθηκε πανελλαδικά για τα λάθη και τις σοβαρές παραλείψεις της δημοτικής επιχείρησης, που ο ίδιος ελέγχεται για πειθαρχικά παραπτώματα, που έρχεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη (και προφανώς μην μπορώντας να αντέξει όλη αυτή την κατάσταση έφυγε από πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ), …πήρε το λόγο στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης και έθεσε κάποια ζητήματα!!!

Μίλησε δηλαδή …ο πιο ειδικός για θέματα που αφορούν τις ΔΕΥΑ;

Από το δήμο Σικυωνίων ανακοινώνεται:

«Στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης βρέθηκε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος την  Παρασκευή 12 Νοεμβρίου. Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Σικυωνίων έχει εκλεγεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕΥΑ από το Δεκέμβριο του 2019.

Στην τοποθέτησή του ο Σπύρος Σταματόπουλος αναφέρθηκε στο αυξημένο ενεργειακό κόστος,που προκύπτει από την παγκόσμια αύξηση των τιμών ενέργειας και το οποίο κόστος πρέπει να διευθετηθεί με τέτοιο τρόπο,ώστε να μην επιβαρύνει τις ΔΕΥΑ και κατ’ επέκτασιν τους δημότες.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Σικυωνίων έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης, το οποίο τις ταλανίζει και δυσχεραίνει αφενός την παροχή των υπηρεσιών προς τους δημότες, αφετέρου την γρήγορη προώθηση έργων και εργασιών που είναι αναγκαία για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα,αλλά για την συντήρηση και καλή λειτουργικότητα των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Παράλληλα,επικέντρωσε και στο μείζον ζήτημα που ανέκυψε από την αιφνιδιαστική τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικώνσχετικά με τη συγχώνευση ή και κατάργηση των ΔΕΥΑ!

Αναφορικά με τη λειτουργία των ΔΕΥΑ ο Σπύρος Σταματόπουλος αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν το τεχνοκρατικό, οικονομοτεχνικό και διοικητικό πλαίσιο που απαιτείται, δίνοντας τις πραγματικές διαστάσεις των αναγκών και καθορίζοντας τις συνθήκες που απαιτούνται ώστε οι Δημοτικές Επιχειρήσεις να είναι οικονομικά υγιείς, να διατηρήσουν τον δημόσιο χαρακτήρα τους και να μπορούν να παρέχουν απρόσκοπτα τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο, καθαρό πόσιμο νερό, στους δημότες τους».

Κ.Ν