ΚΙΑΤΟ: Έγγραφο “φωτιά” από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τον δήμαρχο! -Να ελεγχθεί για ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ!!!

Έγγραφο “φωτιά” από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τον δήμαρχο Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλο! Ζητούν να ελεγχθεί πλέον για πειθαρχικά παραπτώματα!!!

Αυτά που έχουν συμβεί με το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ νερό στο Α. Διμηνιό παίρνουν μεγάλη διάσταση! Από ότι φαίνεται αργά ή γρήγορα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις αρμόδιες αρχές ο δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος που είναι και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ!

Αυτά που συνέβησαν με το νερό στο Α. Διμηνιό, όπου και στάθηκε η αφορμή να πάνε δύο μικρά παιδιά στο νοσοκομείο, πήραν πανελλήνια διάσταση αφού το δημοσίευμα της korinthiannews.gr το πήραν μεγάλα αθηναικά ΜΜΕ!

Τα βρήκε δύσκολα με τον δημοσιογράφο Κ. Παπαχλιμίτζο ο Σ. Σταματόπουλος!

Κλήθηκε στις αρχές του χρόνου που διανύουμε και ο δήμαρχος Σ. Σταματόπουλος να δώσει εξηγήσεις στα μεγάλα ΜΜΕ και προσπαθούσε να …δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Κ. Παπαχλιμίντζο να είναι εκνευρισμένος με αυτά που του έλεγε ο Σταματόπουλος (δείτε εδώ) και στο τέλος να αναγκάζει τον δήμαρχο να παραδεχτεί ότι για αυτή την κατάσταση ΕΥΘΥΝΗ έχει η ΔΕΥΑΣ!!! Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ ομολόγησε ότι ΕΥΘΥΝΗ έχει η ΔΕΥΑΣ!!!

Σε αυτή την εκπομπή είπαν ότι ο δήμαρχος έπρεπε να είχε συλληφθεί!

Σε άλλη εκπομπή στον ΑΝΤ1 (δείτε εδώ) οι παρευρισκόμενοι ανέφεραν ότι ο δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ θα έπρεπε να είχε συλληφθεί!!!

Φυσικά έχουν ενδιαφέρον οι εξηγήσεις από τον δήμαρχο Σ. Σταματόπουλο πως οι κάτοικοι στο Α. Διμηνιό πλήρωναν για ένα νερό το οποίο τους έλεγαν ότι ήταν για οικιακή χρήση αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν ΜΟΝΟ για το καζανάκι της τουαλέτας! Και αναγκάστηκαν να βγάλουν την παρακάτω ανακοίνωση μετά την τεράστια διάσταση που πήρε το θέμα πανελλαδικά από τα μεγάλα ΜΜΕ!

Και φτάσαμε στο σήμερα όπου έρχεται έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου που ζητάει να ελεγχθεί για πειθαρχικά παραπτώματα ο δήμαρχος Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος!

Για το συγκεκριμένο θέμα έχει ενημερωθεί και ο εισαγγελέας.

Είμαστε επίσης σε θέση να γνωρίζουμε ότι η υπόθεση έχει πάρει για τα καλά το δρόμο της δικαιοσύνης!

Το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου:

Από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται σε επιστολή του:

«Ξεκίνησαν οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις από την Εισαγγελία Πλημ. Κορίνθου και την Αποκ. Διοίκηση Πελοποννήσπου,  για να αποδοθούν οι μεγάλες ποινικές ευθύνες κατά του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου ΣικυωνίωνΣ.Σ. για το επικίνδυνο και ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση νερό που διοχετεύει η ΔΕΥΑΣ στους Δημότες της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας και όχι μόνο. Το νερό αυτό είναι κατάλληλο ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ.  

Όπως γνωρίζουμε, κάτοικοι της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας, με την από 10-11-2020 αναφορά-αίτησή  τους, προς την Διεύθυνση Υγείας και Μέριμνας Π.Ε. Κορινθίας, Τμήμα Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, κατήγγειλαν τα σοβαρά προβλήματα με την ποιότητα του πόσιμου νερού και ζήτησαν την ενέργεια δειγματοληψιών προς διαπίστωση αν το  νερό που καταναλώνουν είναι για ανθρώπινη χρήση και κατάλληλο  για πόση.

Η αρμόδια  Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και  υπάλληλοι της Υπηρεσίας πραγματοποίησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους στις 23-11-2010 και 4-12-2020 από σημεία του δικτύου ύδρευση της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας.

Από τους εργαστηριακούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το νερό  είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΧΡΗΣΗ από μικροβιολογικής αλλά και από χημικής απόψεως, λόγω του μεγάλου μικροβιακού φορτίου σε ολικά ΚΟΛΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ και του αυξημένου ποσοστού σε ΑΜΜΩΝΙΑ και ΝΙΡΤΩΔΗ .

Η κατανάλωση του νερού αυτού, που είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, από τους κατοίκους της Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας και ιδιαίτερα από παιδιά, δυστυχώς έφερε δυσάρεστα αποτελέσματα για την υγεία τους.

Συγκεκριμένα νοσηλεύτηκαν δύο παιδιά ηλικίας [3] και [6] ετών, κατοίκων οικογενειών Κοινότητας Διμηνιού Κορινθίας,  στο Νοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ» με σοβαρές παθήσεις [Εμπύρετη γαστρεντερίτιδα από σαλμονέλα]”.

ΣΣ. Οι εξελίξεις με το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ Α. ΔΙΜΗΝΙΟ τώρα αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Παρακολουθούμε με πολύ προσοχή τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε συχνά, όπως κάνουμε μέχρι και σήμερα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που το θέμα αναδείχτηκε στην korinthiannews.gr

-Προκαλεί πολλά ερωτηματικά ωστόσο ότι με το θέμα αυτό δεν ασχολείται η αντιπολίτευση στο δήμο Σικυωνίων για ένα ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με τη δημόσια υγεία!!! …Μία -δύο ανακοινώσεις “για τα μάτια του κόσμου” κάποιοι αρχηγοί συνδυασμών έβγαλαν τότε που το θέμα είχε πάρει μεγάλη διάσταση …και αυτό ήταν μόνο! Από τότε η αντιπολίτευση άφησε το θέμα του νερού …στον αυτόματο πιλότο!

Ο μόνος δημοτικός σύμβουλος που ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή και ασχολείται ακόμα σοβαρά με το θέμα είναι ο Ν. Ζαχαρόπουλος (όχι ο συνδυασμός του) ο οποίος ενημερώνει συνεχώς τις αρμόδιες αρχές!

Το θέμα με το ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ νερό στο Α. Διμηνιό πήρε τόσο μεγάλη διάσταση και υπάρχουν αυτές οι εξελίξεις καθώς ασχολήθηκαν πολύ σοβαρά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ κάτοικοι στο Α. Διμηνιό (το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στην Ε. Γαλάνη), ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Ζαχαρόπουλος και τα συνεχή δημοσιεύματα της korinthiannews.gr.

Αυτά για σήμερα…