ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Έκανε ερώτηση και ο υπουργός …δεν μπήκε καν στη διαδικασία να του απαντήσει!

Έκανε ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιός και ο υπουργός …δεν μπήκε καν στη διαδικασία να του απαντήσει!

Σε δελτίο τύπου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιό αναφέρεται:

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας  κατέθεσε ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιός,  για την εδώ και δυόμισι χρόνια καθυστέρηση της λειτουργίας του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ξυλοκάστρου, αφού δεν έλαβε ποτέ απάντηση στην από 23/4/2021 σχετική Ερώτηση που είχε υποβάλει.

Με την υπ’ αριθμ. 28502 οικ.Φ109.1/10.6.2019 ΚΥΑ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ξυλοκάστρου με έδρα τα Καρυώτικα και περιοχές ευθύνης τα 65.000 στρέμματα δασικών και αστικών εκτάσεων, που επανειλημμένα έχουν απειληθεί και πληγεί από πυρκαγιές.

Μέχρι και σήμερα όμως, παρά το γεγονός ότι έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και μάλιστα με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβούλιο και καθολική αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, η λειτουργία του δεν έχει πραγματοποιηθεί κατά απαράδεκτο και επιζήμιο τρόπο για την ασφάλεια κατοίκων και περιουσιών, αλλά και την προστασία του εξαιρετικής σημασίας και ομορφιάς οικοσυστήματος της περιοχής.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο βουλευτής Κορινθίας ζητά άμεσα απαντήσεις και ενέργειες από το αρμόδιο Υπουργείο  θέτοντας τα παρακάτω κρίσιμα ζητήματα:

  1. Γιατί δεν προχωρεί άμεσα η λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ξυλοκάστρου, ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα και ποιες οι κινήσεις σας σε αυτή την κατεύθυνση μέχρι σήμερα, καθώς έχουν περάσει περίπου δυόμισι χρόνια από την ίδρυσή του;
  2. Έχει προβεί το Υπουργείο στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το νέο κλιμάκιο να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και μέσα, καθώς και επαρκές προσωπικό με προσλήψεις και αξιοποίηση του ήδη υπηρετούντος τακτικού προσωπικού»;