ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Αναφορά στον θαυμαστό βίο του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, έναν από τους πρώτους οικιστές της ερήμου…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021, ημέρα της εορτής της μνήμης του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Θ. Λειτουργία, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος πλαισιούμενος από τους Πανοσ. Αρχιμ π. Αθανάσιο Πέζο, Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, Αιδεσ. π. Δημήτριο Μπαλλά και τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Παναγιώτη Δεδάκη.  

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του καθηγητού της ερήμου Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου, ως έναν από τους πρώτους οικιστές της ερήμου. Ο Άγιος με την θαυμαστή βιωτή Του και την καθοδήγησή Του ενέπνευσε πολλούς νέους να ακολουθήσουν τον ασκητισμό οδηγώντας τους στην Αγιότητα. Αφού ο υπέρτατος σκοπός της ζωής των ανθρώπων είναι να κληρονομήσουν την Βασιλεία των Ουρανών και την Αιώνια Ζωή, ο καλύτερος τρόπος, με τον οποίο μπορούμε να φτάσουμε στην αγιότητα δεν είναι άλλος από το να αγωνιστούμε στο στάδιο των αρετών, να πορευθούμε τηρώντας τα Ευαγγελικά προστάγματα και τους Κανόνες της Εκκλησίας μας, αφού πιστεύουμε στον Χριστό ως Σωτήρα και Λυτρωτή μας, έχοντας την βεβαιότητα ότι θα σωθούμε από τις επιβουλές των ορατών και αοράτων εχθρών!  

Ολοκληρώνοντας τον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στον εορτάζοντα συνεργάτη του στα γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αντώνιο Καλλιμάνη, στην Πρεσβυτέρα καΑντωνία Κοντογιάννη και σε όλους τους εορτάζοντας έτη πολλά και σωτήρια με τις πρεσβείες της Παναγίας της Παραμυθίας και του Αγίου Αντωνίου»