ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Η ημερομηνία που θα ολοκληρωθεί το φράγμα του Ασωπού! -…Να το πιστέψουμε;

Δόθηκε ημερομηνία που θα ολοκληρωθεί το φράγμα του Ασωπού! Ένα έργο που εδώ και πολλά χρόνια προχωράει, …κολλάει, συνεχίζει και …ξανακολλάει!! Άραγε πόσες δεσμεύσεις έχουν γίνει από πολιτικά πρόσωπα σε ότι αφορά αυτό το έργο αλλά στην ουσία το έργο πήγαινε …με ρυθμούς χελώνας!

Τώρα λένε ότι το φράγμα αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2022! …Για να δούμε (εμείς πάντως διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας)!

Από το γραφείο τύπου του Κορίνθιου βουλευτή της ΝΔ Χ. Δήμα αναφέρεται μεταξύ άλλων:

“Τηλεδιάσκεψη Χ. Δήμα και Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τoν προγραμματισμό μελετών του αρδευτικού δικτύου του Φράγματος του Ασωπού.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χ. Δήμας, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιάννη Οικονόμου, τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων και Υποδομών κ. Αθανάσιο  Πετρογιάννη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δήμας επεσήμανε την ανάγκη να προγραμματιστούν άμεσα οι μελέτες που αφορούν το αρδευτικό δίκτυο του Φράγματος προκειμένου να επωφεληθεί από τα ευεργετήματα του έργου ο πρωτογενής τομέας και γενικότερα οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα συζητήθηκε η πρόοδος των έργων κατασκευής του Φράγματος με το ποσοστό εκτέλεσης του να βρίσκεται σήμερα στο 60% της κύριας σύμβασης και 25% της συμπληρωματικής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το Φράγμα αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2022…”