ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Η οικογένεια της δολοφονημένης ζητά δικαίωση και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων -Η δίκη αναβλήθηκε…

“Στα δικαστήρια Ναυπλίου οδηγήθηκαν την Τετάρτη οι δυο κατηγορούμενοι ηλικίας 28 και 26 ετών που φέρονται να σκότωσαν μία γυναίκα 73 ετών έξω από το σπίτι της στους Αγίους Θεοδώρους, προκειμένου να της αρπάξουν την χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.

Η συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας Αθηνά Γλύκα- Χαρβαλάκου δήλωσε στο star: «Μια ειδεχθής δολοφονία… Μια αποτρόπαιη πράξη χωρίς ίχνος ανθρωπιάς κρίνεται ενώπιον του Μεικτού ορκωτού Δικαστηρίου Ναυπλίου! Η οικογένεια της άτυχης δολοφονημένης Ειρήνης Τζίβα ζητά δικαίωση και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων».

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού και θα προσδιοριστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το βούλευμα, στις 7 Δεκεμβρίου 2019 οι δύο κατηγορούμενοι εντόπισαν την άτυχη γυναίκα και τον σύζυγό της στη λαϊκή αγορά έχοντας προσέξει τη χρυσή αλυσίδα με το χρυσό σταυρό που φορούσε στον λαιμό της. Τους ακολούθησαν μέχρι το σπίτι τους. Ο ένας από τους δύο βλέποντας το ζευγάρι να μπαίνει στο σπίτι βγήκε από το αυτοκίνητο και έκρυψε την πινακίδα του αυτοκινήτου προκειμένου να μην εντοπιστούν σε περίπτωση που πήγαινε κάτι στραβά.

Στη συνέχεια είπε στη γυναίκα «Καλέ κυρία, καλέ κυρία», προκειμένου να βγει έξω. Η γυναίκα τον πλησίασε και αποπειράθηκε να της πάρει την αλυσίδα από το λαιμό και κατάφερε να την κόψει. Η γυναίκα προσπάθησε να αμυνθεί και ο κατηγορούμενος την έριξε στο έδαφος.

Σαν να μην έφθανε αυτό μπήκε στο αυτοκίνητο και στην προσπάθειά τους να φύγουν με το συνεργό του πέρασαν πάνω από τη γυναίκα προκαλώντας βαρύτατα τραύματα με αποτέλεσμα η γυναίκα να βρει τραγικό θάνατο”, αναφέρθηκε στο star.gr.