Μητροπολίτης Κορίνθου: «Ο Θεός δεν θέλει…»

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο λειτούργησε την Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από τους Κληρικούς του Ι. Ναού και πάντα τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της COVID-19.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ερμηνεύοντας της Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, επεσήμανε ότι οι Πιστοί οφείλουν να επιζητούν πρωτίστως την Βασιλεία των Ουρανών και κατά την διάρκεια της αναζήτησης αυτής ο Θεός θα τους παρέχει όλα τα υπόλοιπα. Τόνισε δε, ότι ο Θεός δεν θέλει τους Πιστούς τυπολάτρες, να στέκονται δηλαδή με φανατισμό και μισαλλοδοξία στην ερμηνεία των θρησκευτικών νόμων και εθίμων, όσο στο να έχουν ως απώτερο στόχο τους να ομοιάσουν στον Ίδιο.

Ο Θεός, κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Ευαγγελιστή είναι αγάπη, επομένως και οι Πιστοί οφείλουν να είναι αγάπη και να κάνουν έργα αγάπης στο όνομα του Κυρίου, και καθώς το ρήμα Αγαπώ αρχίζει με το Α και τελειώνει με το Ω, συμβολίζει ολόκληρη την ζωή του ανθρώπου, άρα χωρίς την αγάπη δεν μπορεί να νοηθεί ανθρώπινη,κατά Θεό ζωή.

Περαίνοντας τον λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι το εισιτήριο για την «ποθεινήν πατρίδα», τον Παράδεισο, είναι τα έργα ανιδιοτελούς αγάπης που οι Πιστοί ατομικώς ή Εκκλησιαστικώς οφείλουν να πράττουν προς τον ευρισκόμενο εις την ανάγκη συνάνθρωπο τους εν ονόματι του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Λίγο πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Παναγιώτη Αλογογιάννη, ο οποίος εκτός των άλλων είχε υπάρξει και δωρητής δένδρων, για τον κήπο του Μητροπολιτικού Οικήματος και των Γραφείων της Ι. Μητροπόλεως, κατά την διάρκεια της ανακαινίσεως τους, γεγονός που ανέφερε ευγνωμόνως ο Σεβασμιώτατος.  

Την ίδια ημέρα ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιοςλειτούργησε κεκλεισμένων των θυρών στην Ι. Μονή Αναστάσεως Χριστού στο Λουτράκι ομιλώντας επίκαιρα στους Πατέρες και Αδελφούς της υπ᾿ Αυτόν Μοναστικής Αδελφότητος».