ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ποιες δεσμεύσεις υπήρξαν για τις αποζημιώσεις των αγροτών -Τι θα καταβληθεί εντός του Οκτωβρίου…

«Σε συνέχεια των παρεμβάσεων και δράσεων μας εντός και εκτός Βουλής, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κορινθίας αποτελούμενη από τον βουλευτή Κορινθίας, κ. Γ. Ψυχογιό, τον πρώην Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χ. Κασίμη και τον πρώην Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και Συντονιστή του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής, κ. Φ. Κουρεμπέ, συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, μετά από αίτημα που είχε υποβληθεί, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθεί απευθείας η ανάγκη άμεσης και γενναίας στήριξης των παραγωγών της Κορινθίας από τις πολύ σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες του Νομού.

Ο αρμόδιος Υπουργός και ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ που συμμετείχε τηλεφωνικά στη συνάντηση, δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν το συντομότερο στις εκτιμήσειςκαι τις προκαταβολές.

Σε ό,τι αφορά στις αποζημιώσεις των πληγέντων από τα μη καλυπτόμενα  από τον ΕΛΓΑ αίτια (ξηρασία, σταφίδα στα αλώνια) δεσμεύτηκαν να μας απαντήσουν στο τέλος Οκτωβρίου,σε ποια χρηματοδοτικά εργαλεία θα τα εντάξει (π.χ. ενισχύσεων deminimisκλπ).

Επίσης, δεσμεύτηκαν ότι οι αποζημιώσεις από τον προανθικό παγετό του 2021 θα καταβληθούν εντός του Οκτωβρίου στους δικαιούχους παραγωγούς του Νομού. Τέλος, αναγνώρισαν την αναγκαιότητα αναθεώρησης του Κανονισμού του ΕΛΓΑ που είχε ξεκινήσει επί ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι σύντομα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις…», αναφέρεται μεταξύ άλλων από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας