ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Το μνημόσυνο του δημοσιογράφου -Τι λέει ο μητροπολίτης για τους δημοσιογράφους…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται σε δελτίο τύπου: “Την Θ. Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού δημοσιογράφου Ευθυμίου Κάππου, ιδιοκτήτου και προέδρου της «Δορυφορικής Τηλεόρασης TV Super» τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος το Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νεμέας, πλαισιούμενος υπό του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκαδίου Ραζνύ, του Αιδεσ. Πρωτ/ρου και Αρχιερατικού Επιτρόπου Νεμέας – Κλεωνών π. Αθανασίου Αλτανόπουλου, του Αιδεσ. Οικονόμου – Σταυροφόρου π. Δημητρίου Ζούζια και των Διακόνων π. Δαμασκηνού Γεννηματά και π. Παναγιώτου Δεδάκη. 

Στο κήρυγμά του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, ενώπιον του Υφυπουργού κ. Νικόλαου Ταγαρά, της νεοδιορισθείσης Αναπληρώτριας Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου κ. Μαρίας –  Ελένης Σούκουλη, του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστασίου Γκιολή, του Δημάρχου Νεμέας κ. Κωνσταντίνου Φρούσιου και του Δημάρχου Κορινθίων κ. Βασιλείου Νανόπουλου, αρχικά ομίλησε για τον εκλιπόντα, τονίζοντας ότι υπηρέτησε ως «παλαιός» δημοσιογράφος, την τοπική δημοσιογραφία και έγινε γνωστός από τον ιδιαίτερο τρόπο που άσκησε το λειτούργημά του. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην σύγχρονη δημοσιογραφία, όλων των τύπων, και στις αλλαγές που την χαρακτηρίζουν πλέον.

Οι δημοσιογράφοι σήμερα βαδίζουν «επί ξυρού ακμής» είπε και ανάλογα με τις πιέσεις που δέχονται, τις πεποιθήσεις, τις κατευθύνσεις, τα συμφέροντα, τις ιδεολογίες αυτών και των εργοδοτών τους αγωνίζονται να επιβιώσουν αλλά και να επιλέξουν τις ειδήσεις και τα γεγονότα μέσα στον καταιγισμό των εξελίξεων της σκληρής και απάνθρωπης πια  επικαιρότητας. Η επιλογή όμως αυτή θα πρέπει να γίνεται πάντοτε με γνώμονα την αντικειμενική ενημέρωση του Λαού. Για αυτό ίσως ήρθε η ώρα για αυστηρότερο ποινικό κώδικα και αυστηρή τήρηση του Νόμου σε όσους καταπατούν και προσβάλουν αυτές τις αρχές.

Δραττόμενος της ευκαιρίας ο Σεβ Ποιμενάρχης μας επεσήμανε ότι εκτός από την Δημοσιογραφία όλος ο Δημόσιος Βίος, η Πολιτική, η Παιδεία, η Εκκλησία, η Νομική Επιστήμη, τα Σωφρονιστικά Συστήματα, η Οικονομία, η Οικογένεια και το αξιακό σύστημά μας εν γένει οφείλουν να χαρακτηρίζονται από τον γνήσιο ανθρωπισμό, από υπευθυνότητα, σεβασμό, σοβαρότητα και κυρίως από αγάπη για την Πατρίδα μας και τον Λαό της, γιατί αυτόν υπηρετούμε, από αυτόν προερχόμεθα, αυτόν εκφράζουμε και αυτός θέλουμε να ευτυχεί.

Ολοκληρώνοντας δεν παρέλειψε να παραμυθήσει την οικογένεια του εκλιπόντος και να συμβουλεύσει τους «διαδόχους» του δημοσιογράφους να εργάζονται με σύνεση, ήθος και αγάπη για τον Τόπο μας».

Σχόλιο korinthiannews.gr

Από τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους και ασκούν την κριτική, όσο ΣΚΛΗΡΗ και αν είναι εκεί που χρειάζεται, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τίποτα απολύτως να φοβηθούν!

Αν οι κληρικοί, πολιτικοί και οποιοσδήποτε άλλος που κατέχει κάποιο αξίωμα είναι σωστοί, ενδιαφέρονται για τους πολίτες (και όχι για την πάρτη τους) και δεν παρανομούν καταπατώντας τους νόμους δεν έχουν τίποτα απολύτως να φοβηθούν! Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους φταίνε οι δημοσιογράφοι που θα ασχοληθούν μαζί τους!

Και κάτι τελευταίο. Οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για να κάνουν ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ με πολιτικούς (και όχι μόνο)! Αυτό που διαπιστώνουν οι δημοσιογράφοι πρέπει να το βγάζουν στη δημοσιότητα χωρίς δεύτερη σκέψη… Αυτούς τους δημοσιογράφους ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ο κόσμος, τους άλλους δεν θέλει …ούτε να τους φτύσει!

Και δυστυχώς ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ είναι οι δημοσιογράφοι που ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, κάνουν δηλαδή τη δουλειά τους όπως πρέπει αντι να χειροκροτούν και να ανταλλάσσουν χειραψίες με όσους κατέχουν κάποιο αξίωμα! Αυτή ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ η άποψή μας και την έχουμε γράψει αρκετές φορές!