ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Έτσι θα γίνουν φέτος τα “Παύλεια” -Ποιες οι αλλαγές με τα προηγούμενα χρόνια- Δεν θα παραστεί και ο αρχιεπίσκοπος…

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: «Σύναξη των Αρχιερατικών Επιτρόπων της Ι. Μητροπόλεως μας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020, στη «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ» στην Κόρινθο, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίουκαι με την παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, με την ευκαιρία των επερχομένων εορταστικών εκδηλώσεων, προς τιμήν του Ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας Αποστόλου Παύλου, «ΙΔ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2020».

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας έδωσε πρακτικές οδηγίες για την καλύτερη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων «ΙΔ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΑ 2020»,ώστε να αποδοθεί με τον καλύτερο τρόποη τιμή, ο σεβασμός και η ευγνωμοσύνη μας στον «Πρώτο μετά τον Ένα» Απόστολο Παύλο, προστάτη, έφορο της Ιεράς Μητροπόλεως μας και πολιούχο της ιστορικής πόλεως Κορίνθου και μοίρασε το υλικό των εκδηλώσεων (προγράμματα, αφίσες κλπ) με τις σχετικές επισημάνσεις.

Ειδικότερα για εφέτος οι εορταστικές Εκδηλώσεις, λόγω των εφαρμοζομένων μέτρων για τον κορωνοϊό, αναγκαστικά θα είναι περιορισμένες. Για πρώτη φορά,από την αρχή των «Κορίνθου Παυλείων»,δεν θα πραγματοποιηθεί η Ι. Λιτάνευση της Εικόνος του Πολιούχου μας,καθώς επίσης δεν θα παραστεί και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμος μετά των Συνοδικών Αρχιερέων.

Εκ προσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και των Συνοδικών Αρχιερέων έχει ορισθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος,να παραστεί,ώστε να συνεχιστεί ο Συνοδικός Πανηγυρικός χαρακτήρας του Εσπερινού της 28ης Ιουνίου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ολοκλήρωσε τις οδηγίες του προτρέποντας τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους να ενημερώσουν τους Ιερείς των Περιφερειών τους για το πρόγραμμα των Εορταστικών Εκδηλώσεων, ευχόμενος όπως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός αξιώσει πάντας κι εφέτος και εις έτη πολλά να εορτάζουμε τον Ιδρυτή της Ελλαδικής και Τοπικής μας, Εκκλησίας και πολιούχο Κορίνθου Άγιο Απόστολο Παύλο»