ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Β. Νανόπουλος: “Η απογραφή είναι ευκαιρία αλλά και στοίχημα!”

Από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Ελληνική Στατιστική υπηρεσία η απογραφή. Κάθε πολίτης μπορεί και πρέπει να συμμετέχει αφού έτσι δίνει την δυνατότητα στο δήμο να ισχυροποιηθεί, την δυνατότητα να αλλάξει τα πληθυσμιακά του δεδομένα και να διεκδικήσει περισσότερους πόρους από εθνικά και ευρωπαικά προγράμματα.

«Ισχυροποιούμε την θέση μας ως δήμος συμμετέχοντας στην Απογραφή. Σας καλώ όλους να συμβάλετε, όλους να συμμετέχετε, όλους να απογραφείτε χωρίς ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις. Η απογραφή είναι ευκαιρία αλλά και στοίχημα! Όλοι μαζί μπορούμε να το κερδίσουμε» σημειώνει ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Η διαδικασία, λόγω και της πανδημίας, έχει τροποποιηθεί. Οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να απογραφούν ηλεκτρονικά και μόνο στην περίπτωση που θα συναντήσουν προβλήματα θα απευθυνθούν στους υπαλλήλους της υπηρεσίας οι οποίοι έχουν ήδη επισκεφτεί τις οικίες προκειμένου να ενημερώσουν αλλά και να αποδώσουν τον μοναδικό κωδικό απογραφής σε κάθε νοικοκυριό.  Αυτή η διαδικασία θα λάβει χώρα το διάστημα 27 Νοεμβρίου – 15 Δεκεμβρίου.

Τα βήματα της ηλεκτρονικής απογραφής είναι απλά:

  • Εισέρχεστε στην πλατφόρμα gov.gr
  • Συνδέεστε με τους κωδικούς TaxisNet
  • Συμπληρώνετε τον μοναδικό κωδικό απογραφής που έχει παραδοθεί στην οικία σας

Και απογράφεστε, απλά – εύκολα και γρήγορα…»