ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δ. Πρωτοπαπάς: “Πολύ φτωχό το πρόγραμμά σας δήμαρχε -Όλα τα υποσχεθέντα ήταν αν μη τι άλλο έωλα…”

Από τον Δ. Πρωτοπαπά της Πράσινης Πόλης στο δήμο Κορινθίων μεταξύ άλλων ανακοινώνεται:

«Παρόντες και οι τρεις σύμβουλοι της Πράσινης Πόλης στο δημοτικό συμβούλιο, με σημαντικότερα θέματα η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος και των δημοτικών τελών.

Στα θέματα προ ημερησίας διατάξεως που έβαλε ο Δήμαρχος ψηφίσαμε θετικά.

Πρώτον των κατοίκων της περιοχής Καμαρέτας Χιλιομοδίου όπου ο ΑΔΜΗΕ προχωρά σε αναβάθμιση της γραμμής ρεύματος, αγνοώντας και ταυτόχρονα υποβιβάζοντας τις ιδιοκτησίες και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Τονίσαμε επίσης πως η πάγια θέση μας είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων και όχι η μεταφορά τους στην περιοχή του δάσους και η υποτίμηση αυτού με τα γνωστά προβλήματα που δημιουργούνται.

Θετικά επίσης ψηφίσαμε την διόρθωση για την υδροδότηση από τον ΑΟΣΑΚ, όπου εκ παραδρομής ο Κάτω Άσσος ήταν εκτός, για να δοθεί και στη συγκεκριμένη περιοχή νερό για 7 ημέρες, όπως και στα άλλα χωριά.

Στη συνέχεια ζητήσαμε να συζητηθεί τόσο η εκτόπιση της δανειστικής βιβλιοθήκης από το Πνευματικό Κέντρου Εξαμιλίων όσο και το ύφος της νέας προέδρου, που δεν συνάδει με τα ήθη που ευαγγελιζόμαστε, τη στιγμή που έχει ήδη παρθεί απόφαση από το ΔΣ, πως δεν θα εκτοπιστούν οι σύλλογοι μέχρι να καταθέσουν τα χαρτιά τους.

Συμπέρασμα: Για μια ακόμη φορά δεν εφαρμόζεται η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου! Ας το κρίνουν οι δημότες!

Στη συνέχεια συζητήθηκαν:

-Το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής, όπου προβάλλαμε τις αντιρρήσεις μας λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν κύριε Δήμαρχε να ψηφίσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα όταν διαφωνούμε ριζικά, και ταυτόχρονα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δικές σας υποσχέσεις; Πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με τη δική σας πείρα να μην γνωρίζει πως όλα τα υποσχεθέντα ήταν αν μη τι άλλο έωλα.

Το πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής αφορά έργα μόνο 3.000.000 ευρώ περίπου ενώ τα συνεχιζόμενα έργα είναι περίπου 32.000.000 ευρώ.

Ο δήμος Κορινθίων θά εκτελέσει για το 2024 τα έργα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Πολύ φτωχό το πρόγραμμά σας κ. Δήμαρχε.

Δεκατρείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς είχατε προαναγγείλει και τώρα δεν μιλάτε για αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ούτε για την Δημοτική Αγορά αλλά ούτε και για τη Μικρασιατική Στέγη, δύο εμβληματικά έργα με ιδιαιτερότητες που θα έπρεπε οπωσδήποτε να κατασκευαστούν με ειδικές μελέτες και όχι μόνον.

Ανύπαρκτο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, σχέδιο στάθμευσης, σχέδιο για τους ποδηλατόδρομους, Ενεργειακό, αθλητικό και τουριστικό πρόγραμμα, ανύπαρκτη αναβάθμιση σχολικών κτιρίων, ανύπαρκτες μελέτες του παραλιακού μετώπου της ΠΟΛΗΣ, ΧΩΡΙΣ ίχνος ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ με σημειακές παρεμβάσεις και αμφίβολα αποτελέσματα.

Ζητήσαμε να υπάρξει ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης ιδιαίτερα για την πόλη της Κορίνθου (MASTER PLAN),γιατί με τον τρόπο που τόσα χρόνια αντιμετώπισαν όλες οι Δημοτικές αρχές τον σχεδιασμό της Πόλης μας δεν είχαμε κανένα αναπτυξιακό πρόσημο!

Επειδή ακολουθείτε και σεις την ίδια τακτική ψηφίσαμε όχι…»