ΚΟΡΙΝΘΟΣ: “Επιλεκτικές” προσκλήσεις …με το καλημέρα;- Κε Νανόπουλε ποιον Κορίνθιο βουλευτή “ξεχάσατε” να καλέσετε;

Στην έκτακτη σύσκεψη των φορέων που η συνέχεια δόθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κορινθίων, προκειμένου να ενημερώσουν τους Κορίνθιους πολίτες για την επικείμενη έλευση στο στρατόπεδο Κορίνθου, μεγάλου αριθμού προσφύγων, δεν κλήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία!!!

Λάθος η σκοπιμότητα να αφήσουν έξω από αυτό το ΣΟΒΑΡΟ θέμα έναν θεσμικό παράγοντα στην Κορινθία; Ποιος ευθύνεται κε Νανόπουλε; Άρχισαν από νωρίς οι επιλεκτικές προσκλήσεις;

Καλέσατε τους άλλους βουλευτές της ΝΔ και ξεχάσατε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ;

…Αν ναι δεν ξεκινήσαμε καλά!

Σε ότι αφορά τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούνται να μιλούν και πολύ για το κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο. Προεκλογικά έλεγαν στις περασμένες εκλογές (επι θητείας του ΣΥΡΙΖΑ) να κλείσουν το κέντρο μεταναστών, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ! …Για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή!

Σε ανακοίνωση από την Ομάδα Μελών ΣΥΡΙΖΑ Κορίνθου αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κορινθίων το Σάββατο συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των φορέων η συνέχεια της οποίας δόθηκε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων, προκειμένου να ενημερώσει τους Κορίνθιους πολίτες για την επικείμενη έλευση στο στρατόπεδο Κορίνθου, μεγάλου αριθμού προσφύγων.

Οι παρόντες και οι κυβερνητικοί βουλευτές – ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κληθεί – μετά τους σχετικούς λεκτικούς ακροβατισμούς κοινωνικής ευαισθησίας,συναίνεσαν εν τέλει στην προχειρότητα, στην αναλγησία, στην υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη,με τη λειτουργία ταυτόχρονα κλειστής και ανοιχτής δομής για την υποδοχή και φιλοξενία μεγάλου αριθμού προσφύγων, χωρίς να έχουν παράσχουν την παραμικρή πληροφορία σχετικά με τις προϋποθέσεις και τις εγγυήσεις μιας ομαλής, αξιοπρεπούς και ανθρώπινης διαβίωσης των προσφύγων.

Είναι απαράδεκτο να βαφτίζεται από τη ΝΔ «ανοιχτή δομή» ένας χώρος που στερείται στοιχειωδών προδιαγραφών και όρων διαβίωσης που πρέπει να έχει μια ανοιχτή δομή φιλοξενίας και, μάλιστα, συνυπάρχει με μια κλειστή δομή, όπως αυτή του ΠΡΟΚΕΚΑ. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι με τις παρεμβάσεις και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας το στρατόπεδο θα παραχωρούνταν προς χρήση στις υπηρεσίες της πόλης και την τοπική κοινωνία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι και εμείς και η κορινθιακή κοινωνία δεν θα ξεχάσουμε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ Κορινθίας που τα προηγούμενα χρόνια διαγκωνίζονταν ποιος θα κάνει τις πιο απάνθρωπες και ξενοφοβικέςτοποθετήσεις για πρόσφυγες που έρχονταν στο Νομό από τα νησιά…»