ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η ανακοίνωση, όλη η αλήθεια και η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ της korinthiannews.gr για το “μπάχαλο” στο νοσοκομείο Κορίνθου!

Αυτά που γράφει ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ και ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ MONO η korinthiannews.gr για το ότι έχει …χαθεί η μπάλα στο νοσοκομείο Κορίνθου από τότε που έγινε νοσοκομείο covid ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ όλο και πιο πολύ!

Οι ελλείψεις σε γιατρούς είναι τραγική, οι θέσεις στη ΜΕΘ (μονάδα εντατικής θεραπείας) είναι «πιασμένες» με ασθενείς covid. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένας 54χρονος συμπολίτης μας, πριν λίγες μέρες, που τον τσίμπησαν οι σφήκες και μεταφέρθηκε διασωληνωμένος σε νοσοκομείο των Αθηνών καθώς δεν υπήρχε για αυτόν ελεύθερη ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κορίνθου!

Σίγουρα ο 54χρονος έζησε από θαύμα.

Το γράφουμε ξανά!… Αυτά να τα δει ο διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου Γρ. Καρπούζης γιατί από τότε που το νοσοκομείο Κορίνθου έγινε νοσοκομείο covid ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ! Δεν υπάρχει ΜΕΘ για κάποιον πολίτη που χρειαστεί να εισαχθεί (και δεν είναι ασθενής covid), δεν υπάρχει ο αριθμός των γιατρών που προβλέπεται για ένα νοσοκομείο covid…κτλ!

Και αυτές τις ΣΟΒΑΡΕΣ ελλείψεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που φτάνουν στο νοσοκομείο Κορίνθου, ο Γρ. Καρπούζης τις δέχεται!!! …Αλλά δεν παραλείπει ευχαριστήριες ανακοινώσεις στο υπουργείο γιατί πήραν κάποια μόνιτορ (δείτε εδώ)!!! Με τέτοιου είδους ανακοινώσεις κε Καρπούζη, λυπούμαστε, αλλά δεν λύνονται τα προβλήματα του νοσοκομείου Κορίνθου!

Από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας ανακοινώνεται:

«Είναι πλέον «κοινό μυστικό» ότι η πανδημία στη χώρα μας έχει πάρει διαστάσεις «εθνικής καταστροφής» με δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, νοσοκομεία χωρίς ΜΕΘ και ΜΕΘ χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι ήρωες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατροί και νοσηλευτές, με 16ωρα και 24ωρα συνεχούς εφημερίας, είναι οι ήρωες του «σήμερα», που «χθες» δέχτηκαν τα γκλομπ της κυβέρνησης και «προχθές», τους χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια.

Το χειρότερο δεν είναι η αλλοπρόσαλλη, μικροσυμφεροντολογική και κοντόφθαλμη συμπεριφορά της Κυβέρνησης, αλλά το γεγονός ότι τους εγκατέλειψε μόνους, χωρίς υλικοτεχνικό εξοπλισμό, χωρίς νέες προσλήψεις να παλέψουν την πανδημία, με μόνο όπλο το φιλότιμο και το ηθικό τους καθήκον.

Παράλληλα, καταγράφεται η παταγώδης αποτυχία και ανικανότητα της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν με αποτέλεσμα η χώρα μας να καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών και τον υψηλότερο δείκτη θανάτων ανά εκατομμύριο πολιτών.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνει με τραγικό τρόπο και σε δραματικούς τόνους και το Δελτίο Τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας (ΙΣΚ), με το οποίο παίρνει θέση και περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας, καταθέτοντας μάλιστα, για πρώτη φορά, επίσημα στοιχεία.

Ωστόσο παραμένουν μια σειρά ερωτήματα, που ελλείπουν από την ενημέρωση της επίσημης πολιτείας και στα οποία θα μπορούσε να συμβάλει ο ίδιος ο ΙΣΚ, όπως για παράδειγμα:

1. Πόσο είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό του Νοσοκομείου, που καλείται σε αυτές τις αντίξοες, από κάθε άποψη, συνθήκες να προασπίσει τη δημόσια υγεία και να σώσει τις ζωές συνανθρώπων μας. Γιατί γνωρίζουμε όλοι καλά ότι το Νοσοκομείο Κορίνθου έχει μείνει –για παράδειγμα- χωρίς πνευμονολόγο (!), την ώρα που καλείται να αντιμετωπίσει την πανδημία ενός ιού που προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα.

Αυτό σημαίνει ότι ένας ασθενής με λοίμωξη αναπνευστικού θα πρέπει πλέον να παραδώσει τον εαυτό του σε ιδιωτικό ιατρείο πνευμονολόγου, να πάρει γνωμάτευση και εκτίμηση της κατάστασής του και να επιστρέψει ( ; ) στο νοσηλευτικό ίδρυμα για την περαιτέρω θεραπεία του! Όλα αυτά, δε, την ίδια ώρα που –σύμφωνα με καταγγελίες- ο τελευταίος πνευμονολόγος του Νοσοκομείου ενημέρωνε ο ίδιος τους ασθενείς ότι θα πρέπει στο εξής να τον επισκέπτονται στο ιδιωτικό ιατρείο του.

2. Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να γνωρίζουμε ποια είναι τα λάθη που έχουν γίνει και η Κορινθία παρουσιάζει το χαμηλό ποσοστό του 55% των εμβολιασμένων. Έχει ευθύνη και ποια η πολιτεία, όταν δηλώνει -για παράδειγμα- πως συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, όπως οι αστυνομικοί, δεν μεταδίδουν τον ιό; Έχει ευθύνη και ποια η ιατρική κοινότητα, μέλη της οποίας καταθέτουν αντικρουόμενες απόψεις;

3. Τέλος, θα περιμέναμε από τον ΙΣΚ την θέση του για το γεγονός πως, σύμφωνα με όσα έχουν αποκαλυφθεί από τα ρεπορτάζ των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, το υπουργείο Υγείας λειτουργώντας με πρωτοφανή προχειρότητα, επιτάσσει ακόμη και ανεμβολίαστους ΙΔΙΩΤΕΣ γιατρούς στην θέση ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ γιατρών, που έχουν τεθεί σε αναστολή επειδή είναι ανεμβολίαστοι! Αυτό προφανώς δεν μπορεί να μένει ασχολίαστο.

Η ελληνική κοινωνία στέκεται δίπλα στους γιατρούς της Κορινθίας και όλης της Ελλάδας και περιμένει από αυτούς να γίνουν η δύναμη αλήθειας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Γιατί η αλήθεια σώζει! Η αλήθεια είναι ο μόνος τρόπος για να οικοδομηθεί ξανά μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κοινωνία, την πολιτική εξουσία και την επιστημονική κοινότητα.

Η αλήθεια είναι η μόνη προϋπόθεση για να ξαναβρούμε τον Μίτο της Αριάδνης και να ξεφύγουμε από τον Λαβύρινθο της ανασφάλειας, στον οποίο μάς έχει κλείσει η υγειονομική κρίση».

ΣΣ. Υπενθυμίζουμε ότι οι Κορίνθιοι βουλευτές της ΝΔ …όπως συνηθίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις κάνουν πως δεν βλέπουν για να μην “στεναχωρήσουν” τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση!

Τους πήραμε χαμπάρι όλα αυτά τα χρόνια!

Εσείς όμως κε Καρπούζη είστε πολιτικός ή διοικητής στο νοσοκομείο Κορίνθου; Για να ξέρουμε δηλαδή! Που είναι οι ανακοινώσεις σας και οι καυστικές δηλώσεις σε αυτά που λείπουν από το νοσοκομείο Κορίνθου από τότε που έγινε νοσοκομείο covid;

-Ακόμα περιμένουμε μία απάντηση από τον διοικητή του νοσοκομείου Κορίνθου σε ανάρτηση μας στις 24 Σεπτεμβρίου 2021: ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: …Παίζουν με την υγεία των ασθενών με κορονοϊό; Τα εντέλλεσθαι του διοικητή Γρ. Καρπούζη…

Κ.Ν