ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Προσπαθεί με μία ανακοίνωση ο Σταυρέλης …να μαζέψει την κατάσταση;

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε στην πόλη της Κορίνθου σχετικά με τις προθέσεις της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Ν. Σταυρέλη σε ότι αφορά το χώρο του ιστορικού στρατοπέδου της Κορίνθου που θέλει μέσα εκεί να βάλει απορριμματοφόρα (!!!), ο δήμαρχος έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση προσπαθώντας ίσως να μαζέψει την κατάσταση (δεν ξέρουμε αν μπορεί να μαζευτεί κάτι τέτοιο)!

Να σημειωθεί ότι το θέμα έθιξε αρχικά ο Β. Νανόπουλος (δείτε την ανάρτηση: ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Έτσι θα αξιοποιήσουν το χώρο; -Μετά τους μετανάστες θέλει ο Σταυρέλης να φέρουν και απορριμματοφόρα στο πρώην ιστορικό στρατόπεδο της Κορίνθου!!!)

και στη συνέχεια ο Δ. Πρωτοπαπάς με σοβαρές αιχμές στον δήμαρχο (δείτε την ανάρτηση: ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Τα άκουσε ξανά ο Σταυρέλης: “Τώρα αποφασίζετε μόνος σας δήμαρχε!!! Αλλάξατε γνώμη ή κάνετε συμφωνίες ερήμην του Κορινθιακού λαού;”)

Η απάντηση του Σταυρέλη!

Από το δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

«Απάντηση του Δημάρχου Κορινθίων Νίκου Σταυρέλη στην ανακοίνωση της Πράσινης Πόλης.

«Έκπληκτοι διαβάζουμε ανακοίνωση της Πράσινης Πόλης για το χώρο στάθμευσης των οχημάτων του Δήμου στο στρατόπεδο Κορίνθου, τον οποίο ζητήσαμε να μας παραχωρηθεί προσωρινά η χρήση νομίμως.

-Πού είδαν παραβίαση της πολεοδομικής μελέτης;

Δεν γνωρίζουν ότι ακόμα δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει γίνει ΦΕΚ;

Και για ποια μελέτη μιλάνε ; Αυτή που δεν τη δέχονται και έχουν διαφωνήσει σε όλα;

-‘Ότι έχω δηλώσει προεκλογικά και μετεκλογικά ισχύει στο απόλυτο. Μέσα στο Φεβρουάριο φέρνουμε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για διαπαραταξιακή επιτροπή διεκδίκησης όλου του στρατοπέδου. Δεν αλλάζουμε άποψη. Κάντε μερικές ημέρες υπομονή. (Εκφράσεις “κάνετε συμφωνίες ερήμην του κορινθιακού λαού” είναι βαριές και δεν περιποιούν τιμή σε κανένα).

-Το τίμημα δεν το γνωρίζουμε ακόμα, ούτε έχουμε κλείσει το θέμα. Δηλώνουμε ότι αν δεν είναι συμφέρον για το Δήμο δεν θα το δεχθούμε.Έτσι απλά.

-Για ποιες εγκαταστάσεις μιλάτε; Δεν γνωρίζετε ότι στο συγκεκριμένο χώρο υπάρχουν οι εγκαταστάσεις και τα κτίρια οχημάτων του στρατού που χρησιμοποιούντο προ 12 ετών; Αυτές θα χρησιμοποιήσουμε. Μόνον αυτόνομη περίφραξη προσωρινά θα κάνουμε. Τίποτα άλλο.

-Ποια περιοχή του στρατοπέδου υποβαθμίζεται; Έχετε επισκεφθεί ποτέ το χώρο να δείτε ιδίοις όμμασι την κατάσταση; Αυτό προφυλάσσουμε. Δεν γνωρίζετε ότι το στρατόπεδο εδώ και 10 χρόνια χρησιμοποιείται για τη στάθμευση των δεκάδων απορριμματοφόρων, των μηχανημάτων πάσης φύσεως (μπουλντόζες, τσάπες κλπ) αλλά και την αποθήκευση των υλικών προμηθειών και όχι μόνον;

-Μιλάτε για Πράσινο αλλά όταν ήλθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2022 για να εξετάσει την ένστασή μας, η οποία σημειωτέον έγινε αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς την δημιουργία ενός υπερτοπικού πάρκου αναψυχής πλέον των 20 στρεμμάτων, δεν είδα να τη στηρίζετε.

-Ένας νέος χώρος εγκατάστασης στοιχίζει αρκετές εκατοντάδες ευρώ και αυτό πάμε να αποφύγουμε προς το παρόν. Αν χρειαστεί ανάγκη θα το κάνουμε. Αλλά εξαντλούμε όλα τα δεδομένα προς το συμφέρον του δημότη μας. Αυτό θα κάνει αυτή η Δημοτική Αρχή.

-Ναι αυτό είναι το όραμά μας κύριοι για την πόλη. Να βγάλουμε τα συνεργεία και τα οχήματα από τον οικιστικό ιστό της πόλης στην σημερινή οδό Αδειμάντου. Ικανοποιούμε το αίτημα όλων των κατοίκων της πόλης με πράξεις και όχι με λόγια Και χωρίς κόστος επίσης. Για αυτό μας επέλεξε ο κορινθιακός λαός στη διοίκηση του Δήμου.

-Σας περιμένουμε με εποικοδομητικές προτάσεις στο Συμβούλιο και με ρεαλισμό για την διεκδίκηση όλου του στρατοπέδου.

Καλό αγώνα».