ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΤΡΑΓΙΚΟ! -Τι αποφάσισαν καλοκαιριάτικα σε βάρος του νοσοκομείου Κορίνθου!!! -Ετοιμάζονται κινητοποιήσεις των γιατρών!

-Του Φώτη Νικολακόπουλου

Εκ μέρους της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, αναφέρεται στο παρακάτω δελτίο τύπου η  απαράδεκτη απόφαση του υπουργείου υγείας να μετακινήσει ιατρό αναισθησιολόγο του νοσοκομείου Κορίνθου στο νοσοκομείο Σαντορίνης!!!

Οι γιατροί πολύ σωστά θίγουν και αυτό το θέμα ΑΜΕΣΑ μήπως και την τελευταία στιγμή αποφευχθεί αυτή η μετακίνηση!

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών αναφέρεται: «Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία μετακινείται Ιατρός Αναισθησιολόγος σε βαθμό Διευθυντή από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου στο Νοσοκομείο Σαντορίνης από την 5η Ιουλίου.

Στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας υπηρετούν ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την αναισθησιολογική φροντίδα τόσο των ασθενών που χειρουργούνται σε τακτική ή επείγουσα βάση, όσο και όλων των ασθενών που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) ή νοσηλεύονται στο σύνολο των Κλινικών, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν ανάγκη διασωλήνωσης.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας λόγω Covid-19, οι Αναισθησιολόγοι συμμετείχαν ενεργά και στην εφημέρευση της Μονάδας Covid-19. Το Αναισθησιολογικό Τμήμα είναι Τμήμα σαφώς υποστελεχωμένο, ενώ η καθημερινή του εφημέρευση βασίζεται απολύτως στην σύμφωνη γνώμη των Ιατρών του για υπέρβαση του ορίου των εφημεριών.

Ειδικά δε τους καλοκαιρινούς μήνες, με τον πληθυσμό του Νομού να πολλαπλασιάζεται και τις ανάγκες σε αναισθησιολογική παρέμβαση να αυξάνονται σημαντικά (τραυματισμοί, τροχαία ατυχήματα, επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, καρδιοαναπνευστικές ανακοπές) γίνεται κατανοητό ότι είναι αδύνατο να λειτουργήσει το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου με ΜΟΝΟΝ ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΥΣ.

Η πρακτική του Υπουργείου Υγείας να μετακινεί Ιατρούς προσπαθώντας να καλύψει πάγιες ανάγκες Νοσοκομείων από μικρά, υποστελεχωμένα και δυσλειτουργικά Νοσοκομεία, μας βρίσκει απολύτως αντίθετους.

Προασπίζοντας το δικαίωμα των πολιτών και των επισκεπτών του Νομού Κορινθίας σε αξιοπρεπείς συνθήκες υγειονομικής περίθαλψης καταδικάζουμε την συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Υγείας και προγραμματίζουμε κινητοποιήσεις».

ΣΣ. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Κορίνθου έθιξαν αυτό το σοβαρό θέμα και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις! Για να δούμε τι θα κάνει και αυτή τη φορά ο διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου Γρ. Καρπούζης …που συνηθίζει να στέλνει ανακοινώσεις στα ΜΜΕ κυρίως για τα θετικά που αφορούν το νοσοκομείο Κορίνθου και για να ευχαριστεί πολιτικά πρόσωπα!!!

Για τα …κωμικοτραγικά που παρατηρούνται στο νοσοκομείο Κορίνθου ο Γρ. Καρπούζης δεν θυμόμαστε να είδαμε κάποια ανακοίνωση που να καταδικάζει αποφάσεις του αρμοδίου υπουργείου!

Κε Καρπούζη …δεν είναι μόνο οι ευχαριστίες σε πολιτικά πρόσωπα! Το νοσοκομείο Κορίνθου πρέπει να λειτουργήσει κάποια στιγμή όπως πρέπει, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν γίνεται και με την ΑΝΟΧΗ τη δική σας! Κε Καρπούζη αναμένουμε ανακοίνωση για το παραπάνω σοβαρό θέμα που θίγουν οι γιατροί! …Ή μήπως σας βάζουμε δύσκολα; Αναμένουμε…