ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Τρώγονται σαν τα κοκόρια!

Ν. Σταυρέλης: “Οι λεκτικές υπερβολές (τουλάχιστον) του Δημάρχου, πλέον κατάντησαν συνήθεια και δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν”

Β. Νανόπουλος: “Η αλαζονική συμπεριφορά και οι φραστικές υπερβολές του κ.Σταυρέλη δεν μας αγγίζουν…”

Νανόπουλος και Σταυρέλης …τρώγονται σαν τα κοκόρια στο δήμο Κορινθίων! Οι ανακοινώσεις με αιχμές δίνουν και παίρνουν και από τις δύο πλευρές και οι Κορίνθιοι προσπαθούν να καταλάβουν …ποιος έχει δίκιο!

Η αρχή έγινε με την ανάρτηση: “ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Β. Νανόπουλος: “Σε 2 χρόνια έχουμε κάνει όσα δεν είχαν γίνει σε 15” -…Πνευματικέ ακούς;” όπου σε δελτίο τύπου από το δήμο Κορινθίων αναφερόταν μεταξύ άλλων:

“Απέκτησαν οριστικά Πολεοδομικό Αγία Άννα – Συνοικισμός

Β.Νανόπουλος: Σε 2 χρόνια κάναμε ότι δεν είχε γίνει σε 15!

Είναι μια μεγάλη μέρα η σημερινή. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πλέον έχουμε την εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής για την περιοχή αγίας Άννας – Συνοικισμού.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι οριστικό και η περιοχή παύει να είναι οικισμός. Γνωρίζουμε τώρα τι ανήκει και σε ποιόν και μπορούμε να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη της περιοχής αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων λειτουργώντας σε οριστικά δομημένο περιβάλλον. Σε πείσμα εκείνων που λένε πως η δημοτική μας αρχή δεν ολοκληρώνει έργα σας λέω πως μέσα σε 2 χρόνια έχουμε κάνει όσα δεν είχαν γίνει σε 15!»

Στη συνέχεια ακολούθησε η ανακοίνωση του Ν. Σταυρέλη στο δήμο Κορινθίων όπου αναφέρεται:

“Οι λεκτικές υπερβολές (τουλάχιστον) του Δημάρχου, πλέον κατάντησαν συνήθεια και δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσουν.

 Κι όμως. Ακόμη και αυτές τις ξεπέρασε δηλώνοντας προχθές ανερυθρίαστα, ότι η τελική υπογραφή της κύρωσης της πράξης εφαρμογής Αγίας Άννας-Συνοικισμού  είναι δικό του επίτευγμα.

Πλέον, θα δίδονται από εμάς οι πρέπουσες απαντήσεις για όλα, ώστε να μαθαίνει την αλήθεια επιτέλους ο κάθε δημότης.

Την προηγούμενη λοιπόν δημοτική περίοδο (2014-2019) ξεπεράστηκαν, με μεγάλο αγώνα κυρίως των υπαλλήλων  αλλά και  του προηγούμενου δημάρχου και των τότε αιρετών συνεργατών του, οι οποίοι κοσμούν σήμερα την παράταξη μου, τεράστια γραφειοκρατικά και τεχνικά προβλήματα, όπως τρεις (3) αναρτήσεις – δημοσιεύσεις, ενστάσεις κλπ και το 2019 η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε σχεδόν έτοιμη (χρειαζόταν η τελική ανάρτηση κι υπογραφή του κυρίου Περιφερειάρχη), μία ολοκληρωμένη διαδικασία για την κύρωση της πράξης εφαρμογής της περιοχής «ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ» και μέρος του «ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ»  (βέβαια ο Δήμαρχος παρουσιάστηκε σε οικόπεδο στο Συνοικισμό δηλώνοντας ότι είναι στην Αγία Άννα, δείχνοντας ακόμη μία φορά ότι ούτε τις περιοχές του Δήμου δεν έμαθε ακόμη).

-Κι όμως, για μία απλή διαδικασία  πέρασαν πάνω από δύο χρόνια για να καταφέρει αυτή η δημοτική αρχή, με αποκλειστική της ευθύνη, να υποβάλει τελικά τον Μάιο του 2021 τον φάκελο στην Περιφέρεια.

Αν επαίρεται ο κύριος δήμαρχος για τούτο και το θεωρεί επίτευγμα, τότε μάλλον δεν μπορεί να αντιληφθεί τον όρο «ταχύτητα».

Όπως δεν δείχνει να έχει αντιληφθεί και τις διαδικασίες και τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης και αναγγέλλει άμεση λειτουργία έργων κλπ.

-Τον ενημερώνουμε λοιπόν δημόσια ότι για να φτάσει σε αυτό το σημείο πρέπει, να γίνει καταχώρηση στο Κτηματολόγιο (απαιτείται χρόνος πλέον των 6 μηνών), ανάρτηση για πιθανές περαιτέρω ενστάσεις οι οποίες αν υπάρξουν δυστυχώς θα δημιουργήσουν τεράστιες καθυστερήσεις, συγκρότηση επιτροπής καθορισμού εισφοράς σε χρήμα, σχετικές αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και καταβολή αποζημιώσεων με δικαστικές αποφάσεις ή εξώδικους συμβιβασμούς κλπ.

-Κύριε Δήμαρχε,  αντί να προσπαθείτε για ακόμη μια φορά να οικειοποιηθείτε κοπιώδεις ενέργειες άλλων , χωρίς μάλιστα να τους αποδώσετε τα οφειλόμενα εύσημα, όπως δυστυχώς κάνετε επανειλημμένα με τα εκτελούμενα έργα, όπου προσπαθείτε να πείσετε τους δημότες ότι είναι αποτέλεσμα δικών σας προσπαθειών, ενώ γνωρίζουμε όλοι ότι αυτά δημοπρατήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και το δικό σας αντίστοιχο έργο μέχρι τώρα είναι ελάχιστο, ασχοληθείτε σοβαρά ώστε μέχρι να μας παραδώσετε την θητεία σας το 2023, να υπάρξει ένα υποτυπώδες έστω έργο για το οποίο θα μπορούμε πραγματικά στο μέλλον να σας το αποδώσουμε”.

Και ακολούθησε απάντηση από τον δήμαρχο Κορινθίων προς τον Ν. Σταυρέλη στην οποία αναφέρεται:

“Ο Δήμαρχος Κορινθίων γνωρίζει πολύ και προσέχει καλά τι λέγει και από πού. Τι πράττει και πως. Αυτή η γνώση είναι που τρομοκρατεί τον κ.Σταυρέλη και τον ωθεί σε ανακοινώσεις που διαπνέονται από ειρωνεία, σκωπτικότητα και υποτίμηση. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που απαντώ σε τέτοιου τύπου ανακοινώσεις του κ.Σταυρέλη.

Η δημοτική αρχή συνεχίζει στο δρόμο που έχει χαράξει απρόσκοπτα. Χωρίς ιαχές, προσβολές και  οτιδήποτε δεν συνάδει στον πολιτικό πολιτισμό της.

Απάντηση μας είναι το έργο μας και οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους πολίτες. Η αλαζονική συμπεριφορά και οι φραστικές υπερβολές του κ.Σταυρέλη δεν μας αγγίζουν.

Εμείς πληροφορούμε με στοιχεία τους πολίτες, σοβαρά και υπεύθυνα. Με ποιότητα και ταχύτητα ολοκληρώνουμε παλιά και νέα έργα.

Συμβουλεύουμε τον κ.Σταυρέλη να είναι περισσότερο μετριοπαθής ως προς την αναφορά του για το αποτέλεσμα της επόμενης κάλπης και να συνεχίσει με σύνεση να ασκεί τα καθήκοντα της θέσης στην οποίαν ο κορινθιακός λαός τον έταξε μετά από 13 χρόνια διοίκησης, τη θέση της μειοψηφίας, όπου και θα παραμείνει. Οι πολίτες θα κρίνουν την θητεία μας και θα μας δώσουν και την επόμενη εκλογή όπως καθημερινά διαπιστώνουμε”

Κ.Ν