ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Τα σημεία που θα υπάρχει δωρεάν wi-fi!

Από το δήμο Λουτρακίου-Π-ΑΓ.Θ αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU), ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες και έλαβε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εγκατάσταση και λειτουργία δέκα σημείων δωρεάν ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi hotspots) σε δημόσιους χώρους, πάρκα και πλατείες.

Η εγκατάσταση του νέου ασύρματου δικτύου στο Δήμο παρέχει τη δυνατότητα σε δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο χωρίς κόστος, ενώ ταυτόχρονα, υπερκαλύπτει τις αυστηρές προδιαγραφές του προγράμματος σε επίπεδο εξοπλισμού και λειτουργίας.

Τα επιλεγμένα σημεία εξυπηρετούν πλήθος συνδημοτών και επισκεπτών του Δήμου:

-ΚΕΠ – Πλατεία ΚΤΕΛ

-Πλατεία 25ης Μαρτίου

-Παραλιακή Ζώνη Λουτρακίου (Ξενοδοχείο «ΑΚΤΗ» έως καφετέρια «ΠΑΠΑΔΑΚΗ»)

-Πλατεία ΟΣΕ

-Παραλιακός Δρόμος (περιοχή Βιολογικού)

-Πάρκο Δεξαμενής

-Δημοτικό Στάδιο Χ. Θώδης “Θώδειο”

-Πλατεία Κρήνης Παραλία Λουτρακίου

-Παραλιακή Ζώνη Λουτρακίου (BEAURIVAGE έως καφετέρια «PAUL’s»)

-Παραλιακό Πάρκο, Λιμάνι

Η διαδικασία πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω του WiFi4EU είναι απλή και απαιτεί να επιλέξετε αρχικά το όνομα WiFi4EU από τα ασύρματα δίκτυα που εμφανίζονται στη συσκευή σας και στη συνέχεια να πατήσετε στο κουμπάκι “Login” ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση.Η εκπομπή πραγματοποιείται σε επιτρεπτές και ασφαλείς συχνότητες και δεν έχει ουδεμία σχέση με τα νέα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G (5th generation).

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων συμμετείχε με επιτυχία στην πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ήταν ανάμεσα στους πρώτους 2.800 Δήμους στην Ε.Ε. που διεκδίκησε και απέκτησε το voucher των 15.000 ευρώ…».