“Μπάχαλο” στο ΣΥΡΙΖΑ! -Αυτά είναι τα μέλη από την Κορινθία που αποχωρούν!

Το “μπάχαλο” που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο ΣΥΡΙΖΑ με τις αποχωρήσεις στελεχών όπως είναι φυσικό έχει επηρεάσει και τα μέλη στην Κορινθία

Το παρακάτω κείμενο υπογράφουν οι Αντωνίου Αλέξανδρος, Κασίμης Χαράλαμπος, Κουρεμπές Φάνης, Κουρούκλη Ανδριάνα, Παπαδοπούλου Αικατερίνη, Πλασσαράς Παναγιώτης και Ρογκάκης Παναγιώτης.

Και από ότι γνωρίζουμε υπάρχουν και άλλα μέλη στην Κορινθία που είναι δυσαρεστημένα και είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους!

Στο κείμενο αναφέρεται:

Εμείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο, μέλη των Οργανώσεων Μελών στην περιοχή της Κορινθίας, με λύπη σας ενημερώνουμε ότι αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Οδηγηθήκαμε σε αυτήν την οδυνηρή απόφαση μετά από προβληματισμό για τις κομματικές εξελίξεις που ακολούθησαν την ήττα του κόμματος στις εκλογικές αναμετρήσεις, την παραίτηση του σ. Α. Τσίπρα και τις εκλογές ανάδειξης νέου προέδρου.

Με ευθύνη του νεοεκλεγέντος προέδρου και των επιτελών του και με τη συνδρομή των μέσων ενημέρωσης, η πολιτική συζήτηση εγκλωβίστηκε σε αποπροσανατολιστικές διακηρύξεις για μια εύκολη και δήθεν επικείμενη ήττα του καθεστώτος Μητσοτάκη, σε λαϊκίστικες όσο και ανεδαφικές υποσχέσεις για μια «αδιαμεσολάβητη» σχέση της νέας ηγεσίας με το λαό, σε ψευδολογία και προπαγάνδα περί «εσωτερικού εχθρού» που δήθεν υπονόμευσε τον προηγούμενο πρόεδρο και το έργο του.

Δυστυχώς καθημερινά, κάθε προσπάθεια νηφάλιου αναστοχασμού, καθώς και οι προοπτικές ανασυγκρότησης της κομματικής ζωής, δηλητηριάζονται από τηλεοπτικές και διαδικτυακές επιθέσεις, με τις οποίες επιχειρείται να αποδομηθεί το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και να τρωθεί το Κύρος ιστορικών κομματικών στελεχών.

Καλούμαστε συχνά να εξηγήσουμε ή και να απολογηθούμε για ανιστόρητες, αντιφατικές, ακόμη και οπισθοδρομικές τοποθετήσεις της νέας ηγεσίας, οι οποίες συχνά συγκρούονται με ψηφισμένες προγραμματικές αρχές.

Αναγκαζόμαστε να αμυνθούμε για να υπερασπίσουμε την πολιτική μας αξιοπρέπεια και υπόληψη από τον φανατικό οπαδισμό εκείνων που ζητούν «εκκαθαρίσεις». Οι συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, που έγιναν με μεθοδευμένη καθυστέρηση και οι μαζικές αποχωρήσεις ιστορικών στελεχών, επιβεβαίωσαν με τρόπο δραματικό και τη δική μας διαπίστωση ότι, στις παρούσες συνθήκες, είναι πρακτικά αδύνατη η πολιτική μας συμπόρευση μέσα από τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Είμαστε υπερήφανοι για την ιστορική, συνολική προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ μέχρι σήμερα, παρά τις όποιες επιμέρους αδυναμίες. Ωστόσο, αυτό το κόμμα που στηρίξαμε σε δύσκολους καιρούς – και ορισμένοι από εμάς συνιδρύσαμε – έχει πια αλλάξει και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του. Δυστυχώς, η στρατηγική της «εκκαθάρισης» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον αριστερό εαυτό του έχει σε μεγάλο βαθμό αποδώσει ήδη.

Αντιλαμβανόμαστε την κομματική ιδιότητα ως υποχρέωση συστηματικής και οργανωμένης συμβολής στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και όλων των κοινωνικών ομάδων που βάλλονται από τον νεοφιλελευθερισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη: την ακρίβεια, την αδιαφάνεια, την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τον αυταρχισμό.

Δεν εννοούμε την αποχώρηση ως αποστρατεία. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλαίσιο της ευρύτερης Αριστεράς με την προσοχή στραμμένη στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και του τόπου μας.

Υπογραφές:
Αντωνίου Αλέξανδρος, Κασίμης Χαράλαμπος, Κουρεμπές Φάνης, Κουρούκλη Ανδριάνα, Παπαδοπούλου Αικατερίνη, Πλασσαράς Παναγιώτης, Ρογκάκης Παναγιώτης

Κ.Ν