ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: “Δυστυχώς η  κυβέρνηση της ΝΔ και ο δήμος δεν έκαναν τίποτα”

Επανερχόμαστε σε ανάρτηση στις 23 Οκτωβρίου 2023 όπου μεταξύ άλλων αναφέραμε:

“Λουκέτο στα ΕΛΤΑ Δερβενίου. Άλλη μία υπηρεσία …έβαλε λουκέτο στην εν λόγω περιοχή!

Το αξιοσημείωτο είναι η αδράνεια της σημερινής δημοτικής αρχής του Β. Τσιώτου που ενώ κλείνει η μία υπηρεσία μετά την άλλη τόσα χρόνια δείχνει …να παρακολουθεί τις εξελίξεις! Ούτε συνεχείς δυναμικές κινητοποιήσεις …ούτε τίποτα!

Για τους Κορίνθιους βουλευτές από την άλλη …τι να πούμε! Συνεχίζουν να είναι “παρατηρητές” στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν το νομό! Λίγο πριν τις εθνικές εκλογές τους είδαν λίγο οι πολίτες όπου αφού τους μοίρασαν οι πολιτικοί υποσχέσεις και πολλά “ΘΑ”, στη συνέχεια εξαφανίστηκαν και πάλι (…θα τους δούμε πάλι στις επόμενες εθνικές εκλογές να δείχνουν τάχα ενδιαφέρον για τους πολίτες)

Γ. Ψυχογιός: “Δυστυχώς, η  κυβέρνηση της Ν.Δ και δήμος δεν έκαναν τίποτα”

Από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιό αναφέρεται:

«Από το 2020 μέχρι και το 2023 κάναμε πολλές παρεμβάσεις να μην κλείσει το ΕΛΤΑ Δερβενίου, τόσο επί τόπου στο Κατάστημα, όσο και στη Βουλή.

Δυστυχώς, η  κυβέρνηση της Ν.Δ . και Δήμος δεν έκαναν τίποτα, προκειμένου να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη που απαξιώνει ακόμα περισσότερο το Δερβένι  και την ευρύτερη περιοχή.

 Άλλωστε, η υποβάθμιση και το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στην Κορινθία και πανελλαδικά αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης σε ένα νευραλγικό κλάδο, τον οποίον εκχωρεί σε ιδιώτες, αυξάνοντας το κόστος για τους πολίτες και κάνοντας τους εργαζόμενους – όποιους απέμειναν μετά την εθελουσία – κυριολεκτικά “μπαλάκι”.

Ζητάμε έστω και τώρα να ανακληθεί το κλείσιμο του ΕΛΤΑ Δερβενίου και όχι μόνο να επαναλειτουργήσει, αλλά και να ενισχυθεί με προσωπικό και μέσα, για να εκπληρώσει τις πολλές και σημαντικές υπηρεσίες για το Δερβένι και τα χωριά της Ευρωστίνης.

Υπενθυμίζεται για όσους ξεχνούν γρήγορα ή λένε ότι όλοι είναι ίδιοι ή ότι δεν γινόταν τίποτα άλλο, ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το κατάστημα ΕΛΤΑ Δερβενίου όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά κράτησε το προσωπικό κι αναβάθμισε τη μηχανοργάνωσή του παρέχοντας σύγχρονες υπηρεσίες.

 Άλλωστε, πάντα υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα και την καθολική υπηρεσία των ΕΛΤΑ».

Κ.Ν