ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗ: Τι είπε στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος για τον Ταγαρά και …τι δεν απάντησε!

Από το δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης αναφέρεται: “Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Ξυλόκαστρο η παρουσίαση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ.Νίκο Ταγαρά, τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ.Ευθύμιο Μπακογιάννη και τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος κ.Γεώργιο Στασινό.

Οι εισηγητές παρουσίασαν τη σημασία και την αναγκαιότητα του Χωροταξικού Σχεδιασμού και την αξία του ΤΠΣ ως εργαλείου ανάπτυξης για ένα σύγχρονο Δήμο. Επισήμαναν ότι το ΤΠΣ αποτελεί μια συνολική αντιμετώπιση οργάνωσης και λειτουργίας του χώρου σε ολόκληρο τον Δήμο. Επίσης ανέλυσαν τις επιμέρους δράσεις που απαιτούνται κατά την υλοποίηση του Σχεδίου.

Το ΤΠΣ έρχεται σαν συνέχεια και βελτίωση των ΓΠΣ Ξυλοκάστρου και ΣΧΟΟΑΠ Ευρωστίνης, τα οποία μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας, ολοκληρώνονται τον Ιούνιο του 2023.

Η χρηματοδότηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου γίνεται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η υλοποίηση του θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ.Βλάσης Τσιώτος, ο οποίος τόνισε την καθοριστική συμβολή του Υφυπουργού κ.Νίκου Ταγαρά στην χρηματοδότηση του ΤΠΣ, καθώς και την συνεχή στήριξή του στα δίκαια αιτήματα του Δήμου μας σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής θητείας”.

ΣΣ. Ο Τσιώτος τόνισε την καθοριστική συμβολή του Ν. Ταγαρά αλλά στη μέση της ομιλίας του …την έκανε;Δήμαρχε τι ακριβώς συμβαίνει;

Για υπενθύμιση δείτε την ανάρτηση: ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Στη μέση της ομιλίας του Ταγαρά ο δήμαρχος …την έκανε! -…Η απουσία του Σκούρα! Καμία απάντηση από τον Τσιώτο ακόμα…

Κ.Ν