“Οι προσλήψεις ΔΕΝ αφορούσαν γιατρούς που έχει ανάγκη το νοσοκομείο Κορίνθου…”

«Μια σημαντική και εξαιρετικά επιτυχημένη διαδικτυακή εκδήλωση για την υγεία πραγματοποίησε η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, το βράδυ της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου.

Με καλεσμένους τον Ανδρέα Ξανθό τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον Γιάννη Μπασκόζο, ειδικό σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τον Σταμάτη Βαρδαρό, επιστημονικό συντονιστή, του τομέα υγείας ΣΥΡΙΖΑ, με τις παρεμβάσεις του Νίκου Καμπά Διευθυντή της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κορίνθου, του Γιώργου Ψυχογιού βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, της Μαρίας Θελερίτη μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του Γιώργου Παπασταμόπουλου συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας και υπό το συντονισμό της δημοσιογράφου Τζένης Σουκαρά, στην εκδήλωση έγινε διεξοδική αναφορά σε σημαντικά ζητήματα της Υγείας εν μέσω πανδημίας.

Τόσο ο Ανδρέας Ξανθός όσο και οι Γιάννης Μπασκόζος και Σταμάτης Βαρδαρός ανέλυσαν την κατάσταση την οποία βρίσκονται σήμερα οι υγειονομικές μονάδες της χώρας και στην προφανή ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία του κορωνοϊού. Με ερασιτεχνισμούς και με επικοινωνιακά τρικ η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την προσχεδιασμένη απόφασή της για εκχώρηση του δημόσιου συστήματος υγείας στους ιδιώτες.

Ο Νίκος Καμπάς αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στο Νοσοκομείο Κορίνθου και την μετατροπή της ΜΕΘ του σε ΜΕΘ covid-19, καθώς και τις αντιδράσεις που τελικά ανάγκασαν τους ιθύνοντες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις υπόλοιπες κλινικές του νοσοκομείου. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι οι πρόσφατες προσλήψεις που έγιναν αφορούσαν μόνο σε νοσηλευτικό προσωπικό και όχι σε ιατρούς που έχει ανάγκη το νοσοκομείο.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός στη σύντομη παρέμβασή του τόνισε την ανάγκη υποστήριξης και στελέχωσης της δημόσιας υγείας, και σε τοπικό επίπεδο του Νοσοκομείου Κορίνθου, το οποίο όμως δεν μπορεί να γίνει αποδυναμώνοντας τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία…», αναφέρεται μεταξύ άλλων από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.