Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου!

Από τη μητρόπολη Κορίνθου αναφέρεται: “Την 8η Δεκεμβρίου, ως γνωστόν, η Ορθόδοξη Εκκλησία μας εορτάζει την κοίμηση του Οσίου Πατρός Παταπίου. Ως εκ τούτου,την ερχομένη Τρίτη πανηγυρίζει η σεβασμία Ιερά Γυναικεία Μονή του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου. Εφέτος ειδικά, λόγω των προληπτικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, οι Πανηγυρικές Ι. Ακολουθίες, που τελούνται κατ’ έτος, θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία Πιστών και κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, ενημερώνουμε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της εν Κορίνθω τοπικής Εκκλησίας αλλά και όλους τους Χριστιανούς, ότι τόσο το βράδυ της παραμονής, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00, όσο και την επομένη, κύρια ημέρα της εορτής, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00 π.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στον Πανηγυρικό Όρθρο και την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πιστοί Χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να «συμμετάσχουν νοερώς»στον Όρθρο και στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας”