ΠΑΣΙΟ: Μία επικίνδυνη παιδική χαρά! (φωτο)

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Δυστυχώς για το τόπο μας, για τα παιδιά και τους γονείς, οικοινόχρηστοι χώροι και οι χώροι των παιδικών χαρών σε όλη την έκταση του Δήμου Σικυωνίων είναι βρόμικοι,  απεριποίητοι και έχουν εγκαταλειφθεί στη τύχη τους, με σοβαρές συνέπειες  για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.

Η εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης της περιοχής  «μεταφέρθηκε» στους κοινόχρηστους χώρους και στις παιδικές χαρές εκτός από την πόλη του Κιάτου και στη Κοινότητα Πασίου που είναι ο μοναδικός κοινόχρηστος χώρος στη περιοχή  για  να παίζουν τα παιδιά.

Ο χώρος αυτός εγκαταλείφθηκε παντελώς  από τη Δημοτική αρχή, δεν φυλάσσεται,  δεν περιποιείται και δεν προστατεύεται.

Με λίγα λόγια, όχι μόνο δεν είναι χώρος για να παίζουν τα παιδιά, όπως είναι προορισμένος, αλλά κατάντησε χώρος επικίνδυνος  για την υγεία  τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Οι δημότες και κυρίως οι γονείς, που πληρώνουν από το υστέρημά τους για να είναι οι κοινόχρηστοι χώροι καθαροί και περιποιημένοι,  οφείλουν να αντιδράσουν και να απαιτήσουν τη περιποίηση, τη καθαριότητα και τη προστασία των παιδικών χαρών, για να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά με ασφάλεια για την υγεία τους και τη  σωματική τους ακεραιότητα.

Υ.Γ. Η παιδική χαρά εγκαινιάστηκε από τη Δημοτική αρχή 6-8-2022 με κόστος κατασκευής 220.000 ευρώ. Αν το κόστος κατασκευής αφορούσε δική τους κατασκευή θα την είχαν εγκαταλείψει σε αυτή την κατάσταση»;