Στο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας …δεν είδαν τις εξεγέρσεις των μεταναστών; -Στέλνουν δελτία τύπου μόνο σε ότι είναι σε βάρος των μεταναστών;

Στην παρακάτω ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας βλέπουμε να εστιάζουν κυρίως στην αυτοκτονία του μετανάστη μέσα στο κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο (για υπενθύμιση δείτε εδώ).

ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ όμως σε ένα σημείο της ανακοίνωσης να καταδικάζουν τις εξεγέρσεις των μεταναστών, βάζοντας φωτιές θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας υλικές ζημιές!

Τέτοιου είδους επεισόδια από τους μετανάστες, που βγάζουν ακόμα και αιχμηρά αντικείμενα (για υπενθύμιση δείτε παλαιότερη ανάρτηση: “Βγήκαν” πάλι αιχμηρά αντικείμενα στην συμπλοκή μεταναστών στην ΑΝΟΙΚΤΗ δομή της Κορίνθου! -Οι πολιτικοί …παρακολουθούν!)”, γίνονται συχνά αλλά από ότι φαίνεται στο ΣΥΡΙΖΑ …βλέπουν μόνο αυτά που είναι σε βάρος των μεταναστών!

Τα έκτροπα που έγιναν στο χώρο μεταναστών το Σάββατο, με κινητοποίηση και της πυροσβεστικής δεν τα βλέπει κανείς;

Μήπως να μετρήσουμε πόσες υποστηρικτές ανακοινώσεις έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους μετανάστες …και πόσες ανακοινώσεις για να καταδικάσουν αυτά που κάνουν οι μετανάστες;

Σε ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αναφέρεται:

«Ένας νέος άνθρωπος αυτοκτόνησε το Σάββατο στο Προ-Αναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟΚΕΚΑ) Κορίνθου. Νωρίτερα σύμφωνα με δημοσιεύματα, του είχε ανακοινωθεί ότι παρατείνεται η κράτησή του μετά από 15 μήνες εγκλεισμού στο κέντρο – φυλακή.

Για την κυβέρνηση που καθιέρωσε τους 36 μήνες διοικητικής κράτησης χωρίς αδίκημα, που πενταπλασίασε τον αριθμό αυτών που στοιβάζονται στα ΠΡΟΚΕΚΑ της χώρας, που απολύει προσωπικό από τις κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες των δομών εν μέσω πανδημίας, που αφήνει άστεγες οικογένειες στους Αγ. Θεοδώρους, που παρακολουθεί κρατούμενους να πεθαίνουν αβοήθητοι στην Κω και ξυλοφορτώνει αυτούς που διαμαρτύρονται για τον χρόνο κράτησής τους και τις συνθήκες στο Παρανέστι, το τελευταίο τραγικό γεγονός στην Κόρινθο φαίνεται πως δεν έχει καμία σημασία.

Όταν παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019, στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου υπήρχαν περίπου 200 άτομα, ενώ σήμερα ανέρχονται σε περισσότερα από 850. Ο χρόνος διοικητικής κράτησης ήταν τρεις μήνες,φτάνοντας το πολύ στους 6, και ήταν το έσχατο μέτρο και όχι ο κανόνας. Οι κοινωνικές και υγειονομικές υπηρεσίες είχαν το αναγκαίο προσωπικό και οι επισκέψεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί με την Αλληλεγγύη για Όλους ήταν συνεχείς, όπως μέχρι και σήμερα.

Ζητάμε άμεση κατάργηση της παράνομης, απαράδεκτης και απάνθρωπης διοικητικής κράτησης που φτάνει μέχρι και τους 36 μήνες ισοπεδώνοντας ανθρώπινες ψυχές και έχεικαταγγελθεί πολλές φορές από το Συμβούλιο της Ευρώπης οδηγώντας τη χώρα σε σωρεία καταδικών στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αφού η διοικητική κράτηση μπορεί να εφαρμόζεται μόνο κατ’ εξαίρεση και μόνο αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα εναλλακτικά μέτρα.

Ζητάμε άμεση αποσυμφόρηση του ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου,όσο και των άλλων κέντρων πανελλαδικά,και αλλαγή της πολιτικής γενικευμένης κράτησης που δημιουργεί φυλακές-αποθήκες ψυχών σε όλη τη χώρα. Οι ανοιχτές δομές με κανόνες και σχέδιο είναι αυτές που μπορούν να αποτελέσουν βιώσιμη λύση στην διαχείριση του προσφυγικού μακριά από τις εκρηκτικές καταστάσεις που δημιουργούν οι κλειστές δομές.

Ζητάμε άμεσες προσλήψεις προσωπικού από το Υπουργείο Υγείας στις υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες των ΠΡΟΚΕΚΑ και όχι περικοπέςόπως στην Κόρινθο,όπου πρόσφατα απολύθηκαν τουλάχιστον 4 εργαζόμενες αφήνοντας ένα σημαντικό κενό στην καθημερινή λειτουργία του Κέντρου και στήριξη των κρατουμένων.

Καλούμε την κοινωνία να αγωνιστεί μαζί μας για να μην συνηθίσουμε τέτοια τραγικά περιστατικά, έχοντας πάντα υπόψη ότι η εξαθλίωση των πιο ευάλωτων δείχνει την ποιότητα της δημοκρατίας μας και απειλεί στην εξαθλίωση της πλειοψηφίας.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση για την απάνθρωπη και ανάλγητη πολιτική της που, από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, οδηγεί στην υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας».

Κ.Ν