…Τελικά τα κατάφερε! Ο Πιτσάκης οδήγησε το επιμελητήριο Κορινθίας σε πρωτοφανές αδιέξοδο!

…Τελικά τα κατάφερε! Ο Πιτσάκης οδήγησε το επιμελητήριο Κορινθίας σε πρωτοφανές αδιέξοδο! Παρόλα αυτά παραμένει στη θέση του προέδρου!!! …Πλέον όλοι μιλούν για την διοίκηση μειοψηφίας του Π. Πιτσάκη!

Παρακάτω διαβάστε την δήλωση 11 μελών του επιμελητηρίου Κορινθίας που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό:

“Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κορινθίας, την Παρασκευή 27/11/2020, με θέμα την κορυφαία για τη λειτουργία του Φορέα διαδικασία της έγκρισης του Προϋπολογισμού, ο οποίος προφανώς καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του Οργάνου (11 έναντι 8 ψήφων επί των παρόντων) -σε συνέχεια και της προηγηθείσας καταψήφισης και μη έγκρισης του Ισολογισμού-Απολογισμού, επίσης με 11 έναντι 8 ψήφων- επιβεβαιώθηκε η πραγματικότητα που ισχύει για περισσότερο από ένα χρόνο: ο κ. Πιτσάκης έχει απωλέσει την ουσιαστική νομιμοποίηση να προεδρεύει και να εκπροσωπεί το Επιμελητήριο Κορινθίας.

Δυναμιτίζοντας κάθε προσπάθεια συναίνεσης και συνεργασίας και εξαντλώντας την καλοπροαίρετη ανοχή της σταθερής (αντιτιθέμενης) πλειοψηφίας των Συμβούλων, ευτελίζοντας και αυταρχικά παρακάμπτοντας διαδικασίες και κανονιστικά πλαίσια, αλλά και ταυτόχρονα επιχειρώντας την προσβολή της υπόληψης και της προσωπικότητας των διαφωνούντων με δημόσιες τοποθετήσεις, ο κ. Πιτσάκης οδήγησε το Επιμελητήριο Κορινθίας σε πρωτοφανές αδιέξοδο.

Ένα αδιέξοδο σε μια πρωτόγνωρα δραματική περίοδο για την επιχειρηματικότητα λόγω της πανδημίας, χωρίς ακόμα να έχουν θεραπευθεί οι πληγές από την οικονομική κρίση, την ίδια στιγμή που οι Συνάδελφοί μας και μέλη του Επιμελητηρίου απαιτούν από τη Διοίκηση σοβαρότητα, συνεννόηση, πράξεις και όχι πυροτεχνήματα εσωτερικής κατανάλωσης και αυτοπροβολής.

Η σταθερή και ισχυρή πλειοψηφία του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας, όπως αυτή αποτυπώνεται και εκφράζεται σε κάθε διαδικασία, τιμώντας τους Συναδέλφους μας και σεβόμενοι τον θεσμό που υπηρετούμε εδώ και χρόνια, καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά την αν μη τι άλλο προβληματική και απαράδεκτη διοίκηση του κ. Πιτσάκη και τις πρακτικές που εφάρμοσε από την πρώτη μέρα της θητείας του.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι αρνούμαστε να επιτρέψουμε και να “συμβάλλουμε” στον ευτελισμό του Επιμελητηρίου Κορινθίας και γι’ αυτό το λόγο αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο, τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον, τη διοίκηση μειοψηφίας του κ. Πιτσάκη.

Καλούμε τον Προεδρεύοντα της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας να αποδεχθεί με γενναιότητα το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε με τις πράξεις του και να διευκολύνει τη συνέχεια του Επιμελητηρίου προς όφελος των μελών μας, αποτρέποντας ταυτόχρονα τις κατά το Νόμο περιπέτειες στις οποίες είναι βέβαιο ότι θα οδηγηθεί το Επιμελητήριο.

Ως σταθερή και ισχυρή πλειοψηφία του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας, αναλαμβάνουμε το βάρος της ευθύνης και του καθήκοντος που μας αναλογεί απέναντι στα μέλη και την κοινωνία και επιφυλασσόμαστε για τη συνέχιση άσκησης κάθε νόμιμου μέσου, τόσο συλλογικά όσο και ατομικά, απέναντι στην απαράδεκτη διοίκηση του κ. Πιτσάκη.

Ως εδώ!

ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΓΑΙΤΑΝΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ , ΚΑΙΛΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ,ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΛΟΥΖΙΩΤΗΣ ΤΑΚΗΣ, ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, ΜΠΑΡΑΦΑΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ,ΣΟΥΦΡΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ,ΤΑΟΥΞΙΔΗ ΜΑΡΙΝΑ

ΣΣ. Αυτά που συνέβησαν επι θητείας του Πιτσάκη στο επιμελητήριο Κορινθίας δεν τα έχουμε συναντήσει ξανά και δεν ξέρουμε αν στο μέλλον, με άλλες διοικήσεις, συμβούν ξανά αυτά …τα τραγελαφικά! Πως κατάφερε ένας πρόεδρος (έστω από σπόντα) να χάσει, σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα, την πλειοψηφία είναι απορίας άξιο!

Κ.Ν