Νοσοκομείο Κορίνθου: Τίθεται σοβαρό θέμα ασφάλειας για τους εργαζόμενους…

Αυτά που έγραψε από την ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ η korinthiannews.gr σχετικά με την κλινική Covid στο νοσοκομείο Κορίνθου, χωρίς να τηρεί τις προδιαγραφές που χρειάζεται και που υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος για τους ίδιους τους εργαζομένους, έρχεται να επιβεβαιώσει με δηλώσεις του και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιός!

Τα πράγματα είναι “περίεργα” και “επικίνδυνα” στο νοσοκομείο Κορίνθου από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η ΜΕΘ για τον κορονοϊό χωρίς να υπάρξουν ουσιαστικές αντιδράσεις, ΕΚΤΟΣ από κάποιους διακεκριμένους γιατρούς του νοσοκομείου, που από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την αντίθεσή τους! Ήρθε και μία αναφορά από μία εργαζόμενη που υπάγεται στο νοσοκομείο Κορίνθου που είπε ΞΕΚΑΘΑΡΑ: “Δεν είναι εξοπλισμένη η ΜΕΘ για τον κορονοϊό! -Όποιος μπαίνει εκεί θα πεθαίνει…”

Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στο νοσοκομείο Κορίνθου και να μην ξεσηκώνονται όλοι!!!

Εντωμεταξύ μέσα σε μία εβδομάδα που λειτούργησε η ΜΕΘ για τον κορονοιό αν δεν κάνουμε λάθος είχαμε δύο θανάτους ασθενών, τη στιγμή που ο αριθμός των ασθενών είναι μετρημένος στα δάκτυλα του ενός χεριού!!!

Χρειάζεται λύση εδώ και τώρα για να σταματήσει να “διαλύεται”… και να διασύρεται το νοσοκομείο Κορίνθου εξαιτίας κάποιων τελευταίων ενεργειών!

Γ. Ψυχογιός: “Το νοσοκομείο της Κορίνθου μετατρέπεται άρον-άρον σε κλινική Covid χωρίς προετοιμασία, χωρίς να πληροί τις προδιαγραφές, με θέματα ασφάλειας για τους εργαζόμενους…”

Από τον γραφείο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κορινθία Γ. Ψυχογιού αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Σημεία από την συνέντευξη του βουλευτή Κορινθίας και τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Ψυχογιού στο ρ/σ «Στο Κόκκινο» και τον Γ. Τραπεζιώτη για την κατάσταση με την υγειονομική κρίση στην χώρα και τις ευθύνες της Κυβέρνησης.

  • Το νοσοκομείο της Κορίνθου μετατρέπεται άρον-άρον σε κλινική Covid χωρίς προετοιμασία, χωρίς να πληροί τις προδιαγραφές, με θέματα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τη συνολική λειτουργία των κλινικών. Ακόμα και η ορθοπεδική κλινική επηρεάζεται σοβαρά, ενώ έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία και ιατρεία. Δημιουργείται έτσι μεγάλο πρόβλημα στις ιατρική κάλυψη του υπόλοιπου πληθυσμού.
  • Αντί να υπάρχει μία καλύτερη στελέχωση και οργάνωση, υπάρχουν μέσα στην πιο δύσκολη ώρα της μάχης, ακόμα και αντικαταστάσεις σε κομβικές θέσεις ευθύνης. Δηλαδή από κει που μέσα στη πανδημία έμπειροι υγειονομικοί διαχειρίστηκαν την κατάσταση από θέσεις ευθύνης, αυτή τη στιγμή χωρίς κριτήρια και κανόνες απομακρύνονται για να μπούνε σε αυτές θέσεις της πρώτης γραμμής, άνθρωποι που αποτελούν επιλογές της Διοίκησης…».

ΣΣ. Αυτό το τελευταίο που αναφέρει ο Ψυχογιός για τις επιλογές της διοίκησης σίγουρα δεν θα περάσει ασχολίαστο! Ωστόσο δεν γνωρίζουμε αν θα το αφήσει αναπάντητο η διοίκηση του νοσοκομείου Κορίνθου!

Κ.Ν