“Η Κόρινθος δεν υπάρχει πουθενά στο χάρτη του θρησκευτικού τουρισμού”

Σε δελτίο τύπου από το δήμο Κορινθίων αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Κοινή συνέντευξη τύπου με τον αγιογράφο Βλάση Τσοτσώνη παραχώρησε την Παρασκευή ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος παρουσιάζοντας το μνημείο που θα τοποθετηθεί, σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, αφιερωμένο στον Απόστολο των Εθνών Παύλο.

Ο Δήμαρχος μίλησε για την γέννηση της συγκεκριμένης ιδέας, για την ένταξη της στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Συμμαχία Πολιτών» από το 2014 , την επιλογή του χώρου αλλά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για την αναγκαιότητα και τοποθέτηση του Μνημείου: «Το μνημείο πρέπει να μπει στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου η οποία θα προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο να μετονομαστεί σε πλατεία «Αποστόλου Παύλου».

Η αισθητική του μνημείου είναι εξαιρετική και τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των Κορινθίων οι οποίοι περιμένουν να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα το οποίο έχουν εγκρίνει!

Όσοι αντιδρούν εκφράζουν μόνο τον εαυτό τους και όχι την πλειοψηφία των πολιτών οι οποίοι από το 2014 γνώριζαν την πρόταση μου αυτή, βρίσκεται στο πρόγραμμα του 2014 στην σελίδα 12  και σε ποσοστό 48,98 αυτό το πρόγραμμα το ενέκριναν. Αυτό έκαναν και το 2019! Μου έδωσαν την εντολή να υλοποιήσω το πρόγραμμα μου! Και αυτοί που σήμερα υποκριτικά το κατηγορούν, τότε ήταν μαζί μου! Και στήριζαν την ιδέα! Είμαστε μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε”.

Πως ξεκίνησε η ιδέα

«Ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ήμουν στην Καβάλα, εκεί στο λιμάνι υπάρχει Μνημείο του Απ. Παύλου, παρεμφερές. Εκεί συνάντησα τον Επίσκοπο Προκόπιο, και κουβεντιάσαμε για το συμβολικό μνημείο στο λιμάνι. Μου εξήγησε πόσο σημαντικό είναι για τον θρησκευτικό τουρισμό και όχι μόνο. Σκέφτονται σωστά στην Καβάλα, έβαλαν το μνημείο στο λιμάνι της πόλης, ονόμασαν τον επιβατικό λιμένα «Απ. Παύλος», όταν κάνουν τουρνουά κολύμβησης το ονομάζουν «Απ. Παύλος. Επενδύουν στον Απ. Παύλο!Δεν είναι τυχαίο ότι στα βήματα του Απ. Παύλου πέρυσι θα βάδιζε ο Πάπας της Ρώμης εάν δεν προέκυπτε ο Κορωνοιός. Η Κόρινθος δεν υπάρχει πουθενά στο χάρτη του θρησκευτικού τουρισμού γιατί δεν έχουμε αξιοποιήσει το θέμα αυτό. Και πρέπει να το κάνουμε»

Ο Δήμαρχος έδωσε απαντήσεις αναφορικά με την επιλογή του σημείου, την αναφορά πως πρόκειται για αντιγραφή, την αιτίαση πως ο Απ. Παύλος δεν αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της πόλης αλλά και το επιχείρημα πως «δεν υπάρχει στην μελέτη».

«Αρκετά πράγματα αλλάζουμε στην πλατεία. Ούτε η παιδική χαρά υπήρχε στην μελέτη και εμείς την φτιάξαμε! Το Μνημείο πρέπει να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης για να μετατραπεί σε σημείο αναφοράς! Το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει…»