Άλλο ένα υποστελεχωμένο αστυνομικό τμήμα στην Κορινθία! – “Πέρα βρέχει” για τους…

“Γράφει ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτρης Ραυτογιάννης

Ως Έλληνας Αστυνομικός παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα δεν μπορώ να παραμείνω σιωπηλός και να μην κάνω χρήση των Συνταγματικών μου δικαιωμάτων ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των συναδέλφων μου τόσο σε τοπικό όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Πολλές φορές θλιβερά συμβάντα έρχονται να αμαυρώσουν τον κόπο και τις ενέργειες φιλότιμων Αστυνομικών που αποτελεί την τεράστια πλειοψηφία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν αποτελεί λοιπόν νεα ανακάλυψη το γεγονός ότι τα Αστυνομικά τμήματα είναι υποστελεχωμένα!

Αστυνομικά τμήματα με έναν αξιωματικό υπηρεσίας που είτε ειναι νεοξερχομενος συνάδελφος από τις Σχολές Αξιωματικών ή Αστυφυλάκων είτε ειναι Πρώην Αρχιφύλακας Μη παραγωγικής Σχολής που με ένα σεμινάριο δεκαπέντε ημερών προήχθη στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου και του δόθηκε η ιδιότητα του ανακριτικού υπαλλήλου .

Εν συμπερασματι τα (εργαλεία) που έχει να συνεργαστεί ένας Διοικητής θα ειναι είτε ένας νεαρός Αστυνομικός 20 ετών είτε ένας σχεδόν εξήντα ετών όπου με σεμινάριο προήχθη σε Ανθυπαστυνόμο!

Επι του πρακτέου λοιπόν ,εμείς οι Έλληνες αστυνομικοί συνεχίζουμε το καθήκον μας να είμαστε δίπλα στον πολίτη και να δίνουμε ακόμη και την ίδιας μας την ζωή για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του .

Πληρώνοντας μάλιστα ένα βαρύ τίμημα και θυσιάζοντας ακόμη και την ίδια μας την ζωή.

Έχω λοιπόν την τύχη να υπηρετώ σε ένα τέτοιο αστυνομικό τμήμα,υποστελεχωμένο με σοβαρά προβλήματα τοπικής εγκληματικότητας και παρόλα αυτά τόσο η Διοίκηση ,όσο και το προσωπικό της υπηρεσίας απαρτίζεται από άριστους ,φιλότιμους και ικανούς συναδέλφους που καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες ώστε να εμπαιδωθει το αίσθημα ασφαλείας στην τοπική κοινωνία .

Και δεν είναι άλλο από το ΑΤ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ το γνωστό σε όλους Βραχάτι .

Ένα αστυνομικό τμήμα που πρόσφατα σε μια μόνο βάρδια αντιμετώπισε και ολοκλήρωσε προανακριτικά Δεκαπέντε συλλήψεις σε μια άρτια και οργανωμένη εξόρμηση της Διεύθυνσης Κορινθίας.

Δεν παύει όμως η ενίσχυση του να αποτελεί ζητούμενο”, αναφέρεται στο policenet.gr

ΣΣ. Μετά την αναφορά για το αστυνομικό τμήμα Αγ. Θεοδώρων άλλο ένα υποστελεχωμένο αστυνομικό τμήμα στην Κορινθία! …Τόση αδιαφορία πια από την πολιτεία;

Για τους Κορίνθιους βουλευτές …πέρα βρέχει! Ούτε λύση βρίσκουν, ούτε καταγγέλλουν κάτι (εννοούμε της κυβέρνησης)!!! …Τώρα που οι εκλογές τελείωσαν σπάνια τους βλέπουμε στην Κορινθία να κάνουν αυτοψία στα προβλήματα των πολιτών! Στις επόμενες εκλογές θα τους δούμε ξανά …δραστήριους! Τόσα χρόνια …τους μάθαμε!

Τώρα το πόσο ασφαλείς μπορούν να αισθάνονται οι πολίτες της Κορινθίας με τόσες ελλείψεις στην αστυνομική δύναμη …το γνωρίζουν καλύτερα οι ίδιοι!

Κ.Ν