…Έμειναν οι φωτογραφίες! -Οι μετανάστες παραμένουν στην Κόρινθο, σε βάρος των Κορινθίων! -Βουλευτές, δήμαρχος και περιφερειάρχης… παρακολουθούν!

Σε προηγούμενή μας ανάρτηση αναφέραμε μεταξύ άλλων: “Η επίσκεψη στο κέντρο μεταναστών στην Κόρινθο του υπουργού μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και της Κορινθιακής …κουστωδίας, του δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου και του βουλευτή και υφυπουργού Κορινθίας Χ. Δήμα έγινε …στα μουλωχτά, ενώ δεν δόθηκε δυνατότητα στους Κορινθίους πολίτες να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στην πόλη της Κορίνθου γεμίζοντας την καθημερινά με μετανάστες στις δομές στο παλιό στρατόπεδο…”

Επι της ουσίας ΔΕΝ υπήρξε κάποια δέσμευση από τον υπουργό ότι αυτές οι δομές θα φύγουν από το κέντρο της Κορίνθου!

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ να κρατήσουν οι Κορίνθιοι!

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον δήμαρχο Κορινθίων για την υποδοχή του και τόνισε ότι το υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου σε συνεργασία με το υπουργείο προστασίας του πολίτη ΘΑ εξετάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα εναλλακτικές λύσεις απομάκρυνσης και μεταφοράς των 2 υφιστάμενων Δομών!

…Δηλαδή χαιρετίσματα! Όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση θεωρείται “θαύμα” να φύγουν οι μετανάστες από τον ιστορικό χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού στην Κόρινθο.

Από την άλλη οι Κορίνθιοι βουλευτές της ΝΔ, Ταγαράς, Δήμας και Κόλλιας, ο δήμαρχος Κορινθίων Β. Νανόπουλος και ο περιφερειάρχης Π. Νίκας μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τ. Γκιολή… απλά παρακολουθούν!

Από τον συνδυασμό του πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη ανακοινώνεται:

“Καμία θετική εξέλιξη δεν υπήρξε από την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ.Νότη Μηταράκη στη Δομή Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κόρινθο σχετικά με το χρόνιο αίτημα των κατοίκων της για την απομάκρυνση της συγκεκριμένης δομής εκτός αστικού ιστού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής με αποφάσεις του (αρ.αποφ.296/27.8.2012 & αρ.αποφ.80/16.2.2015) είχε καταγγείλει την Κυβερνητική απόφαση για την εγκατάσταση και τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στο χώρο του πρώην στρατοπέδου της Κορίνθου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει απομακρυνθεί η λειτουργία της συγκεκριμένης δομής παρά την ξεκάθαρη πολιτική άποψη της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου Κράτησης αποτελεί προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια προκαλώντας τη δημοκρατική συνείδηση των Κορινθίων και παράλληλα στερεί από τους κατοίκους της τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος για τις ανάγκες της Κορινθιακής κοινωνίας.

Η Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα εδώ και δύο χρόνια «σφυρίζει αδιάφορα» για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο κ.Νίκας οφείλει να διεκδικήσει την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης δομής από τον αστικό ιστό της Κορίνθου. Να σταματήσει να κρύβεται και να λειτουργεί ως «μακρύ χέρι» της Κυβέρνησης προσβάλλοντας κατάφορα τους Κορίνθιους πολίτες και τον ίδιο το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας που υπηρετεί.

Ο κ.Μηταράκης οφείλει να αφήσει τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις και άμεσα να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα των Κορίνθιων πολιτών απομακρύνοντας άμεσα τη συγκεκριμένη δομή από την Κόρινθο. Τα «πολλά λόγια είναι φτώχεια» κ.Υπουργέ…»

ΣΣ. Για υπενθύμιση δείτε και την ανάρτηση: ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Το αλισβερίσι του δήμου με το υπουργείο για τους μετανάστες στο κέντρο της πόλης! -Το είπαν ξεκάθαρα! …Εύγε στον Νανόπουλο για τους χειρισμούς του!