ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Το αλισβερίσι του δήμου με το υπουργείο για τους μετανάστες στο κέντρο της πόλης! -Το είπαν ξεκάθαρα! …Εύγε στον Νανόπουλο για τους χειρισμούς του!

Από το δήμο Κορινθίων ανακοινώνεται:

“Την Τετάρτη 1/12/2021 επισκέφθηκε τον Δήμο Κορινθίων ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, συνοδευόμενος από στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός  Έρευνας και Τεχνολογίας και βουλευτής Κορινθίας κος Χ.Δήμας.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος υποδέχθηκε τον Υπουργό και επισκέφθηκαν μαζί την Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας και το ΠΡΟΚΕΚΑ στο Στρατόπεδο «Καλογερογιάννη».

Στη συνέχεια στο Δημαρχείο Κορίνθου δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ευχαρίστησε τον Υπουργό για το αμέριστο ενδιαφέρον που δείχνει και στην συνέχεια επανέλαβε για μία ακόμη φορά το πάγιο αίτημα του Δήμου Κορινθίων για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της Ανοικτής Δομής και του ΠΡΟΚΕΚΑ από τον χώρο του Στρατοπέδου «Καλογερογιάννη», αφού όπως είναι γνωστό με την παραχώρηση του 50% του Στρατοπέδου στον Δήμο Κορινθίων θα υπάρξει μία σειρά από παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν σημαντικά την ευρύτερη περιοχή.

Ο κος Υπουργός ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κορινθίων για την υποδοχή του και τόνισε ότι το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα εξετάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα εναλλακτικές λύσεις απομάκρυνσης και μεταφοράς των 2 υφιστάμενων Δομών, έτσι ώστε να συμβάλλει με τον τρόπο του στην εν λόγω προσπάθεια του Δήμου Κορινθίων.

Επίσης αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του Υπουργείου και του ιδίου προσωπικά με τον Δήμο Κορινθίων και τον Δήμαρχο, αλλά και στις σχετικές χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει ο Δήμος Κορινθίων από το Υπουργείο ως αντισταθμιστικά οφέλη από την ύπαρξη των Δομών…”

ΣΣ. Το είπαν ξεκάθαρα στην παραπάνω ανακοίνωση του δήμου Κορινθίων! Χρηματοδοτήσεις που έχει λάβει ο δήμος Κορινθίων από το υπουργείο ως αντισταθμιστικά οφέλη από την ύπαρξη των δομών!!!

Δηλαδή υπάρχει …αλισβερίσι μεταξύ του δήμου Κορινθίων και του υπουργείου για τους μετανάστες στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου!!!

Εύγε Νανόπουλε που το λέτε κιόλας! Αντί να είστε “στα κάγκελα” από την πρώτη στιγμή με αυτό το “έκτρωμα” που λειτουργεί μέσα στην Κόρινθο …κάθεστε και έχετε συνεργασία με το υπουργείο, παίρνετε και χρηματοδοτήσεις ως δήμος (ποιες είναι αλήθεια αυτές οι χρηματοδοτήσεις) για να λειτουργούν αυτές οι δομές μέσα στο κέντρο της Κορίνθου, σε βάρος των Κορίνθιων πολιτών!!!

Για το λόγο αυτό κε Νανόπουλε δεν τα “χώνετε” στα υπουργεία και τον υπουργό, ο οποίος μάλιστα σας ευχαρίστησε για την υποδοχή που του κάνατε!!!

Αυτά να βλέπουν οι Κορίνθιοι και να θυμούνται ότι η ανοικτή δομή λειτούργησε για πρώτη φορά στο δήμο Κορινθίων επι θητείας του Νανόπουλου!

Σε ότι αφορά τους Κορίνθιους βουλευτές της ΝΔ …τι να πούμε! Επι θητείας τους γέμισε το πρώην στρατόπεδο της Κορίνθου με μετανάστες (με την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ)

-Για υπενθύμιση δείτε και την ανάρτηση: ΚΟΡΙΝΘΟΣ: …Στα μουλωχτά η επίσκεψη του υπουργού στο κέντρο μεταναστών! -Τι είπαν Δήμας και Νανόπουλος…

Κ.Ν