ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ζήτησαν ενημέρωση για την τήρηση όσων υπογράφηκαν το 2018 μεταξύ ΟΣΕ και MOTOR OIL…

Από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιό αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με πρωτοβουλία των βουλευτών Περιφερείας Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατατέθηκε ως Αναφορά προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η επιστολή της Κίνησης Φ.Σ. Πελοποννησιακής Γραμμής σχετικά με την ενεργοποίηση του μνημονίου συνεργασίας  του 2018 που είχε  υπογραφεί ανάμεσα στη MOTOROIL και τον ΟΣΕ .

Σύμφωνα με την Κοινοβουλευτική  Αναφορά, στο μνημόνιο συνεργασίας, η MOTOROIL αναλάμβανε την μετατροπή της υφιστάμενης μετρικής σιδηροδρομικής  γραμμής σε «γραμμή συνδυασμένου πλάτους σύμφωνα με τα διεθνή σιδηροδρομικά πρότυπα» από τους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας μέχρι τον Ισθμό. Θα υπήρχε δηλαδή και τρίτη ράγα ανάμεσα στις δυο εξωτερικές της «κανονικής» γραμμής                                                                                                                      

Το έργο εργασίας και μήκους 10 χιλιομέτρων επρόκειτο να υλοποιηθεί από την MOTOROIL υπό την τεχνική επίβλεψη του ΟΣΕ. Μετά την ολοκλήρωσή του, η παραπάνω σιδηροδρομική γραμμή προβλεπόταν ότι «θα περιέλθει στον ΟΣΕ και θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής Σιδηροδρομικής Υποδομής».

Το τμήμα αυτό της γραμμής διασυνδεόμενο στον Ισθμό με τη νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων αναμένεται να εξυπηρετήσει όχι μόνο την MOTOR OIL και άλλες επιχειρήσεις, αλλά και σημαντικές κοινωνικές ανάγκες της περιοχής και να συμβάλει στην επαναξιοποίηση και σύνδεση με το υπόλοιπο δίκτυο της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Πελοποννήσου και Δυτικής Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές ζήτησαν απαντήσεις και ενημέρωση από τον αρμόδιο Υπουργό για την τήρηση και την υλοποίηση όσων υπογράφηκαν το 2018 μεταξύ ΟΣΕ και  MOTOR OIL…» .