Αυτά που έλεγαν οι Κορίνθιοι αντιπεριφερειάρχες …αποδείχτηκαν λόγια στον αέρα;

…Θυμηθείτε πριν λίγους μήνες που έλεγαν ο περιφερειάρχης Π.Νίκας και οι Κορίνθιοι αντιπεριφερειάρχες ότι το νέο διοικητήριο θα γίνει στην περιοχή της Ποσειδωνίας! Ενώ οι Κορίνθιοι θέλουν το διοικητήριο να γίνει στο πρώην στρατόπεδο της Κορίνθου όπως και ακούγεται τόσα χρόνια. Αυτή ήταν και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων πριν λίγους μήνες, κόντρα σε αυτά που έλεγε ο Νίκας, οι Κορίνθιοι αντιπεριφερειάρχες και γενικότερα η περιφερειακή αρχή!

Τελικά τα ζύγισαν τα πράγματα πάλι εκεί στην περιφέρεια και από ότι φαίνεται έκαναν την …την κωλοτούμπα! Το διοικητήριο δεν θα γίνει στην Ποσειδωνία …και οδεύει προς το στρατόπεδο της Κορίνθου!

Οι Κορίνθιοι αντιπεριφερειάρχες καλούνται τώρα να εξηγήσουν τι έλεγαν πριν λίγους μήνες και τι θα γίνει τελικά! Αυτά που έλεγαν πριν λίγο καιρό …ήταν λόγια στον αέρα για ένα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ θέμα που αφορά τους Κορίνθιους αλλά και την Κορινθία γενικότερα;

Αρνητική εξέλιξη αυτή τόσο για τον περιφερειάρχη Π. Νίκα αλλά κυρίως για τους Κορίνθιους συνεργάτες του γιατί οι τελευταίοι είναι που θα δώσουν λόγο κυρίως στους Κορίνθιους!

Από τον αρχηγό του συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας» του Ν. Σταυρέλη στο δήμο Κορινθίων αναφέρεται:

«Τελικά το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά από αλληλοσυγκρουόμενες εισηγήσεις Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειάρχη ενέκρινε τη ΣΜΠΕ για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κορίνθου χωρίς να παρέμβει τροποποίηση για το Διοικητήριο.

Το ΓΠΣ προβλέπει χώρο Διοικητικών Υπηρεσιών στο πρώην στρατόπεδο 6ου Συντάγματος Πεζικού.

Αυτό ήθελε ο Δήμος διαχρονικά από το 2007, αυτό και εγκρίθηκε τελικά.

Έπιασε τόπο τελικά η προσωπική παρέμβασή μας στο Δήμαρχο με πιεστικές προτάσεις να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να επαναλάβουμε την ομόθυμη άποψη του Δήμου για το Διοικητήριο στο χώρο του στρατοπέδου , που σε λίγο θα πολεοδομηθεί και όχι στην Ποσειδωνία».