Αυτή είναι η μάρκα οχήματος που προτίμησαν οι Κορίνθιοι το 2019! -Ποιες μάρκες οχημάτων κατέλαβαν την 2η και την 3η θέση και πόσες πωλήσεις έγιναν…

“Η αγορά κερδίζει συνεχώς έδαφος και η μάχη για την πώληση και τα μερίδια δίνουν και παίρνουν. Το 2019 ήταν μία καλύτερη, συγκριτικά με το 2018, χρονιά για το αυτοκίνητο καθώς οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο.

Μπορεί να μην ήταν αυτές που αρμόζουν σε μία αγορά όπως είναι η Ελλάδα, ωστόσο το θετικό πρόσημο άφησε χαμόγελα αισιοδοξίας στην αγορά.  Συνολικά το 2019 ταξινομήθηκαν 114.109 καινούργια αυτοκίνητα.

Ποιες μάρκες όμως και ποια κατηγορία αυτοκινήτου επέλεξαν οι Έλληνες την προηγούμενη χρονιά;

Αναλύσαμε τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και βγάλαμε, ανά νομό, τα αποτελέσματα.

Οι μάρκες, Toyota, Peugeot και Opel ήταν αυτές που κατέκτησαν τις περισσότερες πρωτιές. Η Toyota έχασε δύο πρωτιές συγκριτικά με το 2018 (15 συνολικά) ενώ αντίστοιχα κέρδισε δύο η Peugeot (8 συνολικά).

Δυνατή ήταν και η Opel που κέρδισε τρεις επιπλέον θέσεις (7 σύνολο) ενώ η μάρκα που έκανε την έκπληξη (ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη) ήταν η Hyundai που βρέθηκε στην κορυφή των πωλήσεων σε 6 νομούς.

Στην Κορινθία πρώτη μάρκα σε πωλήσεις είναι η Toyota (84 πωλήσεις), δεύτερη η Hyundai (61 πωλήσεις) και τρίτη η Nissan (53 πωλήσεις)…”, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο zougla.gr.