ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ: Μέσα στην πανδημία του κορονοϊού δημιουργήθηκε η «φιλαρμονική Ζευγολατιού»

Σε δελτίο τύπου από την «Φιλαρμονική Ζευγολατιού» αναφέρεται:

«Μέσα στον τελευταίο ένα χρόνο που ζήσαμε και ζούμε δύσκολες στιγμές ως κοινωνία, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε ως φορείς του πολιτισμού, δεν χάσαμε στιγμή την ελπίδα μας και τη διάθεσή μας για συνεργασία και δημιουργία.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες, έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε τη δημιουργία της «Φιλαρμονικής Ζευγολατιού».

Μια σειρά από μουσικά όργανα κλεισμένα στα ντουλάπια επί χρόνια ολόκληρα, τα οποία ανήκαν στην παλιά Φιλαρμονική του χωριού μας, έγιναν το έναυσμα για τη συνεργασία των συλλόγων μας και την δημιουργία του νέου φορέα πολιτισμού και μουσικής παιδείας που με ιδιαίτερη περηφάνεια σάς παρουσιάζουμε σήμερα.

Η «Φιλαρμονική Ζευγολατιού» είναι μία μη κερδοσκοπική αστική εταιρεία που ιδρύθηκε από την «Πνευματική Στέγη Ζευγολατιού» και τον «Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Βόχας»την 11/02/2021 δυνάμει του 158154037000 (αρ. πρωτ. ΓΕΜΗ) καταστατικού. Έδρα της είναι η Κοινότητα Ζευγολατιού του Δήμου Βέλου-Βόχας.

Διοικείται από πενταμελές συμβούλιο, το οποίο αποτελείται από τους προέδρους των δύο συλλόγων-εταίρων, ένα μέλος από κάθε σύλλογο κι ένα μέλος κοινής αποδοχής. Δηλαδή το πρώτο Διοικητικό συμβούλιο που έχει τριετή θητεία αποτελείται από τους: Καραχρήστο Χρήστο, πρόεδρο της «Πνευματικής Στέγης Ζευγολατιού», Αθανασούλη Παναγιώτα πρόεδρο του «Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας», Μπλάνου Παναγιώτα μέλος του «Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Βόχας», ΛιμιάτηΜαργαρίτα, μέλος της «Πνευματικής Στέγης Ζευγολατιού» και Θεόδωρο Τάτσιο ως πρόσωπο κοινής αποδοχής που εξελέγη ομόφωνα από τους δύο συλλόγους.

Πρόεδρος της «Φιλαρμονικής Ζευγολατιού» εξελέγη ομόφωνα ο Θεόδωρος Τάτσιος. Αντιπρόεδρος η Μαργαρίτα Λιμιάτη, Γραμματέας η Μπλάνου Παναγιώτα, Ταμίας ο Καραχρήστος Χρήστος και μέλος η Αθανασούλη Παναγιώτα.

Σκοπός της Εταιρείας είναι η ανάπτυξη και η διάδοση του πολιτισμού,η διάδοση της μουσικής παιδείας στα παιδιά, τους εφήβους και τους ενηλίκους καιη διατήρηση της παράδοσης, της τοπικής ιστορίας και κουλτούρας καθώς και της λαϊκής κληρονομιάς.

Άμεση προτεραιότητα είναι η ίδρυση και λειτουργία ωδείου, ηδιδασκαλία της θεωρητικής και φωνητικής μουσικής και της μουσικής σε διάφορα όργανα, πληκτροφόρα, κρουστά, έγχορδα και πνευστά και φυσικά η συγκρότηση και λειτουργία Φιλαρμονικής (Μπάντας).

Έχουμε την ελπίδα και την προσδοκία ότι όλοι θα αγκαλιάσετε και θα υποστηρίξετε την νέα προσπάθειά μας, έτσι ώστε ενωμένοι να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης του πολιτισμού και της παιδείας στην περιοχή για το καλό των παιδιών μας και την ευημερία όλων μας.

Για την «Φιλαρμονική Ζευγολατιού»

Ο πρόεδρος Θεόδωρος Τάτσιος

και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο συλλόγων – εταίρων:

Αθανασούλη Παναγιώτα, Βαρβιτσιώτη Βάλια, Δαρειώτης Παναγιώτης, Ευθυμίου Ευθύμιος, Καραχρήστος Χρήστος, Λιμιάτη Μαργαρίτα, Μαζιώτη Βίκυ, Μανάβη Ελένη, Μπλάνου Παναγιώτα, Νέζη Ρούλα, Ντούρο Βικτόρια, Παπαγεωργίου Σοφία, Στεργιοπούλου Βίκυ, Τσόγκα Χριστίνα»