ΒΡΑΧΑΤΙ: Φεστιβάλ Μίκης Θεοδωράκης -Είσοδος ελεύθερη…

Από το δήμο Βέλου- Βόχας αναφέρεται μεταξύ άλλων: “Ο Δήμος Βέλου – Βόχας και το ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» θέλοντας να τιμήσει τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, διοργανώνει το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής «Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βραχάτι, στον τόπο όπου ο αγαπημένος μας Μίκης έζησε και δημιούργησε μερικά από τα σπουδαιότερα έργα του.

Στόχος είναι το φεστιβάλ αυτό να αποτελέσει έναν θεσμό που κάθε χρόνο με άξονα το έργο του αείμνηστου Θεοδωράκη, θα φέρνει κοντά καλλιτέχνες και μουσικούς από όλον τον κόσμο, οι οποίοι θα παρουσιάζουν το έργο και τις δημιουργίες τους.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 24 Ιουλίου, ώρα 21:00 το βράδυ με την συναυλία των Γιάννη Μπούρα και Θοδωρή Σκόνδρα.

Πριν την συναυλία θα πραγματοποιηθεί επίκαιρη ομιλία για τους δημοκρατικούς αγώνες του Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Η μεγάλη στιγμή του φετινού Φεστιβάλ θα είναι η συναυλία της Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης» την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 με τους Δημήτρη Μπάση, Μπέττυ Χαρλαύτη, Βασίλη Λέκκα, Άγγελο Θεοδωράκη, Παναγιώτη Πετράκη”.