Δεν είχαν αποτέλεσμα οι συναντήσεις με τον δήμαρχο Κορινθίων! -…Έμειναν στις διαβεβαιώσεις του!

Σε δελτίο τύπου από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γ. Ψυχογιό αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Με Αναφορά που καταθέτει προς τα συναρμόδια Υπουργεία, ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, φέρνει στη Βουλή έγγραφο που του κοινοποιήθηκε και υπογράφεται από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Δ.Δ. Κορίνθου, με το οποίο διατρανώνουν την επείγουσα ανάγκη πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Όπως αναφέρουν σχετικά, μετά από πολλές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Κορινθίων μέχρι και παραμονές της έναρξης της σχολικής χρονιάς, και παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις του, η έλλειψη συντονισμού Κράτους και Δήμου, οδήγησαν στην καθυστερημένη πρόσληψη αυτού του ελάχιστου, μη ικανού να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της εποχής, αριθμού καθαριστριών.

Με βάση τα παραπάνω, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων ανέλαβαν με τη βοήθεια γονέων να καθαρίσουν μόνοι τους τα σχολεία χρησιμοποιώντας χρήματα του Συλλόγου τους, ενώ αυτή τη στιγμή, όπως προκύπτει από ενημέρωσή τους από τους Διευθυντές των σχολείων, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τηρηθεί επαρκώς το Υγειονομικό πρωτόκολλο στα σχολεία λόγω της έλλειψης προσωπικού καθαριότητας.

Όλα αυτά που καταγγέλλονται από τους Συλλόγους συμβαίνουν τον 21ο αιώνα και μάλιστα εν μέσω πανδημίας από το «επιτελικό» κράτος της κυβέρνησης, που έχει αφήσει εντελώς εκτεθειμένα και χωρίς καμία ενίσχυση τα σχολεία και την εκπαιδευτική κοινότητα, τα νοσοκομεία της χώρας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η δυναμική στήριξη στα αιτήματα των γονέων για μόνιμες προσλήψεις πλήρους απασχόλησης στην καθαριότητα είναι δεδομένη και αυτονόητη, όπως και στον αγώνα μαθητών και εκπαιδευτικών που διεκδικούν σύγχρονα σχολεία με ασφάλεια και αύξηση προσωπικού και πόρων για την συνολική αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας».

ΣΣ. Θα υπάρξει άραγε κάποια απάντηση για το θέμα αυτό από τον δήμαρχο Κορινθίων Β. Νανόπουλο;