ΚΟΡΙΝΘΟΣ: “Εδώ ο κόσμος καίγεται και ο ΣΥΡΙΖΑ …χτενίζεται”

Από τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ ΟΝΝΕΔ του δήμου Κορινθίων Κ. Ταγαρά αναφέρεται:       

«ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ …ΧΤΕΝΙΖΕΤΑΙ

 «Όλα τα ‘χε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε» λέει ο θυμόσοφος λαός μας, με τη φράση αυτή να ταιριάζει σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας. Από τις οικογενειακές σχέσεις και τις φιλικές συναναστροφές μέχρι το εργασιακό περιβάλλον όλων μας. Είναι σίγουρο όμως πως αν η Μαριορή γνώριζε πως η φράση που την έκανε διάσημη, θα ταίριαζε «γάντι» στην πρώην κυβέρνηση της χώρας μας δεν θα ήταν τόσο περήφανη.

Με το τελευταίο 7μηνο να έχει ξεπεράσει το στάδιο του θερμού και να βρίσκεται στα πρόθυρα του καυτού τόσο στον τομέα της υγείας όσο και στα εθνικά θέματα, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του επιλέγουν να σηκώσουν την παντιέρα της επανάστασης μόνο και μόνο για να ελαττωθεί η απαξίωση που δέχονται από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Από τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, η τουρκική προκλητικότητα βρίσκεται στα ύψη με τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας να παραμένουν σε διαρκή πολεμική ετοιμότητα. Τα στελέχη του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας αποδεικνύουν καθημερινά στους γείτονές μας πως οποιαδήποτε απερίσκεπτη κίνηση θελήσουν να κάνουν, οφείλουν να την επεξεργαστούν δις και τρις.Ταυτόχρονα, στη διπλωματική σκακιέρα, οι ελληνικές κινήσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν «σεμιναριακού επιπέδου».

Με τον πρωθυπουργό σε διαρκείς επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες και τον Υπουργό Εξωτερικών αδιαλείπτως σε ένα αεροσκάφος για να επισκεφθεί τους συμμάχους μας, ο εκνευρισμός στα απέναντι παράλια έχει φθάσει στα ύψη. Με μπροστάρη το Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν έχει δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό δίχτυ προστασίας για τη χώρα μας, με τις κινήσεις αυτές να θυμίζουν έστω και καθυστερημένα τους λόγους που οικοδομήθηκε η ευρωπαϊκή οικογένεια. Επιπροσθέτως, οι επιτυχίες του διπλωματικού μας επιτελείου είναι πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς με τις οριοθετήσεις ΑΟΖ με Αίγυπτο αλλά και Ιταλία, η χώρα μας αυξάνει την επικράτειά της για πρώτη φορά μετά την προσάρτηση των Δωδεκανήσων το 1947.

Την ίδια στιγμή, η πατρίδα μας όπως και όλος ο υπόλοιπος πλανήτης πλήττεται από τη θανατηφόρα πανδημία του κορωνοϊού. Έχοντας ξεπεράσει τα 35 εκατομμύρια κρούσματα και το 1 εκατομμύριο θανάτους, η υφήλιος δοκιμάζεται εδώ και μήνες από έναν εχθρό που όμοιό του δεν έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία 100 χρόνια. Άλλα κράτη καλύτερα και άλλα κράτη χειρότερα προσπαθούν να αντισταθούν στην κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας εξαιτίας της μεγάλης μεταδοτικότητας του ιού.

Είναι σαφές πως στο πρώτο κύμα, η Ελλάδα αποτέλεσε case study για τον τρόπο χειρίστηκε την τεράστια αυτή υγειονομική κρίση. Είναι επίσης σαφές πως στο δεύτερο κύμα τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά. Τόσο οι κατέχοντες την εξουσία (σε εθνικό επίπεδο αλλά και στους τομείς της αυτοδιοίκησης) όσο και οι πολίτες χαλάρωσαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων.

Πρέπει να καταννοήσουμε άπαντες πως ευθύνη  έχει η κυβέρνηση που μείωσε μετά τον Ιούνιο το ρυθμό δημιουργίας νέων κλινών ΜΕΘ και τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ευθύνη έχει και ο ανεύθυνος πολίτης που συνωστιζόταν στα beach bar και τις πλατείες. Αναντίρρητα όμως, η πολιτεία πρέπει να καθοδηγεί με τα έργα της τους πολίτες. Για το λόγο αυτό, είναι ξεκάθαρα στο χέρι μας να γυρίσουμε ξανά το «τσιπάκι» και να ξεπεράσουμε αυτό τον πρωτόγνωρο κάβο.

Τι μας έλειπε λοιπόν από μία χρονιά που μόνο εξωγήινοι δεν μας έχουν επιτεθεί ακόμα; Να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα και να θυμηθούν τα στελέχη του τα νιάτα τους. Εκμεταλεύθηκαν τις παραλείψεις της κυβέρνησης στο θέμα των μασκών και έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Καπηλεύθηκαν τη δικαιολογημένη εν μέρει αντίδραση μαθητών και εκπαιδευτικών και τη μετέτρεψαν σε καταλήψεις, βανδαλισμούς και λοιπά έκτροπα. Η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα οφείλει να πάρει αποστάσεις και να περιφρουρήσει τους κύκλους της, αποβάλλοντας στοιχεία που επιζητούν το διχασμό και το χάος, αναφερόμενοι στις καταλήψεις ως μέσο αυτοπροστασίας των παιδιών και σε «νέο Τεμπονέρα».

Οφείλουμε όλοι να προστατεύσουμε το αγαθό της Παιδείας, χωρίς ρητορικές που υποκινούν από αδιάφορους μαθητές μέχρι και μαυροσκούφηδες έτοιμους να ανέβουν στο βουνό, όπως ονειρεύεται ο Παύλος Πολάκης. Το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη καλέσει σε διάλογο μαθητές και εκπαιδευτικούς. Έχει καταστήσει σαφές όμως πως θα κάνει διάλογο με αυτούς που τον επιθυμούν. Οι υπόλοιποι είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές τους. Η πατρίδα μας διάγει μία πολύ κρίσιμη περίοδο τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Καλό θα ήταν λοιπόν να συμπορευθούμε στον κοινό αγώνα που αποσκοπεί στην πρόοδο της Ελλάδας. Μακριά από αντιπολιτευτικούς κατήφορους και εμφυλιοπολεμική ρητορεία.

ΥΓ.: Στις 7 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Όλοι οι υγιείς πολίτες επιθυμούν την καταδίκη του νεοναζιστικού μορφώματος που «μόλυνε» για αρκετά χρόνια τον τόπο που γέννησε τη Δημοκρατία. Η Δικαιοσύνη θα επιτελέσει απερίσπαστη το έργο της και θα οδηγήσει τους δολοφόνους του Αλίμ Αμπντούλ Μάναν, του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα καθώς και τους υποστηρικτές τους στο πιο βαθύ και σκοτεινό χρονοντούλαπο της ιστορίας. Και πρέπει όλοι να φροντίσουμε ούτως ώστε το ντουλάπι αυτό να μην ανοίξει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ».