Επίθεση του Γ.Φερετζάνη στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόκληση που δέχτηκε: “Καμία πρόοδος! Ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αναπαράγει τις κακές πρακτικές της ηγετικής του ομάδας…”

Απάντηση με αιχμές του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Γ. Φερετζάνη στο ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση που ο ίδιος δέχτηκε: “Καμία πρόοδος: ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας αναπαράγει τις κακές πρακτικές της ηγετικής του ομάδας…”

Επανερχόμαστε σε ανάρτησή μας την περασμένη Πέμπτη το βράδυ με τίτλο: ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ …την λέει στον Γ. Φερετζάνη! -…Έτσι προσπαθεί ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ να κερδίσει τις εντυπώσεις;”

Άμεσα, το περασμένο Σάββατο δηλαδή, ο Γ. Φερετζάνης έβγαλε ανακοίνωση κατα του ΣΥΡΙΖΑ!

Από τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στην Κορινθία Γ. Φερετζάνη αναφέρεται:

“Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας κατακρίνει τη λογική του «κατόπιν ενεργειών μου» στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο και βάλλει εναντίον μου προβάλλοντας ότι αναρμοδίως «ενημέρωσα» για την έκδοση της υπουργικής απόφασης ενίσχυσης των μηλοπαραγωγών για τις ζημιές που έχουν υποστεί από τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, καθώς η απόφαση αυτή ουδόλως σχετίζεται με τον ΕΛΓΑ, του οποίου Αντιπρόεδρος τυγχάνω και ότι ως εκ τούτου η «ανακοίνωση» αυτή εκ μέρους μου συνδέεται μόνο με την υποψηφιότητά μου στις προσεχείς εκλογές. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας, αυτοαναιρούμενος, σχεδόν οικειοποιείται την έκδοση της εν λόγω υπουργικής απόφασης, υποστηρίζοντας ότι συνιστά προϊόν των παρεμβάσεων του.

Η απάντησή μου επί της εν λόγω ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι η εξής:

Η εκ μέρους μου σχετική ενημέρωση για την έκδοση της εν λόγω υπουργικής απόφασης προφανώς και σχετίζεται με την υποψηφιότητά μου και όχι με την ιδιότητά μου ως Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ. Από πότε η προβολή του κυβερνητικού έργου απαγορεύεται σε έναν υποψήφιο; Άλλωστε, στην σχετική «ενημέρωση» ρητά αναφέρθηκα στον ΟΠΕΚΕΠΕ ως την αρχή που ορίστηκε αρμόδια για τη χορήγηση της ενίσχυσης και τον συντονισμό και τη διενέργεια των ελέγχων, καθιστώντας σαφές ότι ο ΕΛΓΑ ουδόλως εμπλέκεται στην επίμαχη διαδικασία.

Από πουθενά, εξάλλου, δεν προκύπτει ότι προσπάθησα να οικειοποιηθώ κάτι που δεν έκανα. Ουδέποτε υποστήριξα ότι η περί ης ο λόγος υπουργική απόφαση εκδόθηκε κατόπιν ενεργειών μου. Στην ουσία, σχεδόν αναπαρήγαγα το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.    

Ενώ, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας παρουσιάζεται καταγγελτικός προς την λογική του «κατόπιν ενεργειών μου», ταυτόχρονα χρεώνει την έκδοση της εν λόγω υπουργικής απόφασης σε ενέργειες του. Υποστηρίζει δηλαδή ότι ο Υπουργός Γεωργαντάς αποφάσισε την ενίσχυση των μηλοπαραγωγών όλης της επικράτειας, αποδεχόμενος την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας υπέρ των μηλοπαραγωγών του νομού μας.

Κάτι τέτοιο όμως δεν θα μπορούσε να συμβεί. Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Για την ακρίβεια είναι σε τέτοιο βαθμό απλή που η εκδοχή που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας αγγίζει τα όρια του φαιδρού. Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου, η ενίσχυση για τα μήλα αφορά σε 74.950 παραγωγικά στρέμματα μηλιάς και 6.710 δικαιούχους, με ύψος ενίσχυσης 250 ευρώ/στρ και συνολικό ποσό ενίσχυσης 17.706.680 ευρώ. Εξ αυτών, αναλογικά ελάχιστα αντιστοιχούν στους λίγους αγρότες των λίγων χωριών της δυτικής Κορινθίας που παράγουν μήλα. Η παραγωγή μήλων, ως γνωστόν, είναι δημοφιλής σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας και στην Αρκαδία, όχι στην Κορινθία. Θα ήταν παράλογο, συνεπώς, να αποφασίσει ο αρμόδιος Υπουργός την ενίσχυση 6.710 μηλοπαραγωγών επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας υποστήριξε το αίτημα των αναλογικά ελάχιστων μηλοπαραγωγών του νομού μας.

Ειλικρινά, δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας κατόρθωνε να είναι τόσο επιδραστικός πολιτικά, όσο προβάλλει στην επίμαχη ανακοίνωσή του. Ως Κορίνθιοι, όλοι θα το επιθυμούσαμε. Είμαι σε θέση να γνωρίζω, ωστόσο, ότι οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί του καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, η οποία εν προκειμένω συμπορεύθηκε με την κοινή λογική, όπως μόλις ανωτέρω κατέδειξα.

Εν τέλει, αποδεικνύεται ευκόλως ότι η επίμαχη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας είναι στο σύνολό της ανεπέρειστη. Κανένας από τους ισχυρισμούς του δεν είναι ορθός ή αληθής.

Καμία πρόοδος: ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κορινθίας αναπαράγει τις κακές πρακτικές της ηγετικής του ομάδας. Καμία έκπληξη: το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά (μιας και περί μήλων ο λόγος)”.

Κ.Ν