…Εύγε στον Γ. Δέδε! -Τα είπε έξω από τα δόντια για το χάλι που παρατηρείται στο νοσοκομείο Κορίνθου –Τόνισε την προσπάθεια της προηγούμενης διοίκησης

Πολύ καιρό πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Γ. Δέδε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, ο ίδιος (και αυτό είναι στα θετικά του) είχε ασχοληθεί και ενημερωνόταν για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο Κορίνθου, τα οποία καταγγέλλουν οι γιατροί αλλά για κάποιο λόγο (!!!) ο διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου Γ. Καρπούζης …κάνει πως δεν τα βλέπει!

Είμαστε το μοναδικό ΜΜΕ στην Κορινθία που έχουμε θίξει, κάνοντας συνεχή ρεπορτάζ, τόσα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο νοσοκομείου Κορίνθου επι διοίκησης του Γρ. Καρπούζη και από τον διοικητή …καμία ανακοίνωση!

Στα θετικά λοιπόν του Γ. Δέδε που δείχνει ενδιαφέρον για τα προβλήματα του νοσοκομείου αλλά και εύστοχη η παρακάτω η ανακοίνωσή του που αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετά από μια τετραετία (2015-2019) που το Νοσοκομείο Κορίνθου στάθηκε όρθιο στα πόδια του με εργώδεις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης, κάτι που αναγνωρίστηκε από όλους τους Κορίνθιους ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, φτάσαμε τα τελευταία χρόνια στην τραγική και επικίνδυνη υποβάθμιση της κυριότερης υγειονομικής μονάδας του νομού….».

Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα και θεωρούμε ότι δεν υπάρχει Κορίνθιος που να αμφισβητεί αυτά που αναφέρει ο Γ. Δέδες

Πιο αναλυτικά από το γραφείο του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθία Γ. Δέδε αναφέρεται:

«Με πρόσφατη δημόσια ανακοίνωσή της η Προσωρινή Διοικούσα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου επισημαίνει για μια ακόμη φορά τις δυσμενέστατες συνθήκες λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του Νοσοκομείου μας. Ενδεικτικό περιστατικό σύμφωνα με την ανακοίνωσή της είναι η αναφορά πως λίγες μέρες πριν, Γενική Ιατρός που έκανε εφημερία στο ΤΕΠ του νοσοκομείου, βρέθηκε να εφημερεύει μόνη της επί 24 ώρες και κατήγγειλε τους κινδύνους που προκύπτουν από την εφημερία ενός μόνο ανθρώπου που έχει να αντιμετωπίσει πληθώρα περιστατικών. Μετά τη διαμαρτυρία της συγκεκριμένης ιατρού, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, με απόφασή του έπαυσε τη μετακίνησή της για εφημερίες στο Νοσοκομείο.

Το περιστατικό αυτό προστίθεται στις συνθήκες δραματικής υποβάθμισης που έχει οδηγηθεί το Νοσοκομείο μας μετά το 2019 εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης. Μετά από μια τετραετία (2015-2019) που το Νοσοκομείο Κορίνθου στάθηκε όρθιο στα πόδια του με εργώδεις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης, κάτι που αναγνωρίστηκε από όλους τους Κορίνθιους ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, φτάσαμε τα τελευταία χρόνια στην τραγική και επικίνδυνη υποβάθμιση της κυριότερης υγειονομικής μονάδας του νομού.

Η απάντηση στη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Κορίνθου και του ΕΣΥ γενικότερα είναι η εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής στο χώρο της δημόσιας υγείας, με στόχο την περιφρούρηση του Δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, τη ριζική αναβάθμιση των υπηρεσιών του για όλους τους πολίτες και την άρτια στελέχωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πιστεύει στο κοινωνικό κράτος και τη δημόσια υγεία και δεσμεύεται με το πρόγραμμά των 9+1 σημείων για την αναγέννηση της Δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης για όλους».

ΣΣ. Σε ότι αφορά τώρα τους Κορίνθιους βουλευτές της ΝΔ …πέρα βρέχει για τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στο νοσοκομείο Κορίνθου! Τώρα όμως που πλησιάζει η ώρα της κάλπης τι θα πουν στους χιλιάδες Κορίνθιους που ταλαιπωρήθηκαν με όλα αυτά που αντιμετώπισαν στο νοσοκομείο Κορίνθου οι ίδιοι ως ασθενείς ή συνοδοί;

Αν δεν υπήρχαν και οι φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών το νοσοκομείο θα ήταν …για λουκέτο με την ΑΝΟΧΗ (στα προβλήματα) των Κορίνθιων πολιτικών αλλά και της σημερινής διοίκησης του Γρ. Καρπούζη!

Κ.Ν