ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: …Η μυστική σύσκεψη! Απογοήτευση! -…Τα είπαν μεταξύ τους γιατροί, διοικητής και πολιτικοί!

-Του Φώτη Νικολακόπουλου

Την Τετάρτη το μεσημέρι έγινε η συνάντηση της  Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείο Κορίνθου με τους φορείς του νομού για τα σοβαρά θέματα-ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ του νοσοκομείου.

Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν οι τρεις Κορίνθιοι βουλευτές της ΝΔ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι του νομού (δύο δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και έστειλαν εκπρόσωπό τους).

Στη συζήτηση συμμετείχε και ο διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου Γρ. Καρπούζης, όπου να σημειωθεί ότι επι θητείας του συμβαίνουν πολλά περίεργα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο με την ΑΝΟΧΗ τόσο τη δική του όσο και των Κορίνθιων βουλευτών της κυβέρνησης!!!

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μία καλή- επιτυχημένη κίνηση αυτή των γιατρών για να γίνει μία σοβαρή συζήτηση για τα θέματα του νοσοκομείου ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση και στα υπουργεία για την εξεύρεση λύσης.

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ!

1. Ποιοι απαγόρευσαν στα ΜΜΕ να βρίσκονται σε αυτή τη σύσκεψη; …Είχαν κάτι να κρύψουν; …Φοβήθηκαν κάτι; Οι Κορίνθιοι θα περίμεναν ανοιχτή συζήτηση για να δουν τον ρόλο του καθενός, τι αναφέρει και τι δεσμεύεται! Δηλαδή τα είπαν και τα συζήτησαν μόνοι τους; Και ποιο ήταν το συμπέρασμα; Γενικά ότι θα έρθουν περίπου τρεις γιατροί στο νοσοκομείο Κορίνθου; Και έτσι λύθηκαν τα προβλήματα; Ακόμα και αυτοί ΠΟΤΕ θα έρθουν; Μετά τις εκλογές …και εάν;

Η προσωρινή διοικούσα στο νοσοκομείο Κορίνθου είχε την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία λίγο πριν τις εκλογές να πιέσει καταστάσεις ώστε να υπάρξει μοχλός επίλυσης κάποιων από τα τεράστια προβλήματα που έχει το νοσοκομείο Κορίνθου. Θεωρούμε (και μακάρι να διαψευστούμε) ότι δεν πέτυχαν σχεδόν τίποτα συζητώντας στο ίδιο τραπέζι με ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ με τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ και ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ του νοσοκομείου Κορίνθου!

Θεωρούμε ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η Προσωρινή Διοικούσα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου (για πόσο θα παραμένει ακόμα προσωρινή είναι ένα ερώτημα!!!… αλλά τέλος πάντων) να κοινοποιεί από τη μία στα ΜΜΕ την παραπάνω πρόσκληση στους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ φορείς του νομού για ΣΟΒΑΡΑ θέματα που αφορούν το νοσοκομείο και από την άλλη να συζητούν μεταξύ τους με ΚΛΕΙΣΤΕΣ τις ΠΟΡΤΕΣ …και οι Κορίνθιοι πολίτες να είναι στο σκοτάδι!!!

Ομολογούμε ότι θα περιμέναμε μία συζήτηση όπως είχε γίνει πριν από περίπου 8 χρόνια όταν εκτελούσε χρέη διοικητή ο σημερινός διευθυντής της μαιευτικής στο νοσοκομείο Κορίνθου Ν. Καμπάς, με αντιπρόεδρο τον κ. Τσερώνη, όπου έκαναν ένα παρόμοιο κάλεσμα στους πολιτικούς του νομού και όχι μόνο και ήταν κατάμεστη η αίθουσα του αμφιθεάτρου στο νοσοκομείο Κορίνθου αλλά δίνοντας το παρόν όλοι (πολιτικοί, γιατροί, ΜΜΕ …κτλ). Ζητούσαν και τότε λύση σε κάποια προβλήματα του νοσοκομείου με κυριότερο την επάνδρωση της παιδιατρικής! Αυτό περιμέναμε να δούμε και τώρα αλλά δυστυχώς μας απογοήτευσε η προσωρινή διοικούσα!

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Κορίνθου δίνουν καθημερινά αγώνα για να κρατήσουν στα πόδια του το νοσηλευτικό ίδρυμα. Το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό και τόσα χρόνια τους στηρίζουμε απόλυτα. Μην μπαίνουν όμως…στα τρυπάκια των πολιτικών που έχουν μάθει να λειτουργούν με τα ΘΑ και τις δεσμεύσεις που ποτέ δεν υλοποιούνται! Ακόμα και μετά τη μυστική σύσκεψη γιατί δεν έκαναν ΑΜΕΣΑ μία συνέντευξη τύπου ΟΛΟΙ μαζί (γιατροί και πολιτικοί) για να τα πουν όλα και να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων; Εκεί δεν θα τους έλεγε κανένας τίποτα.

Προς τους γιατρούς: Για τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ που υπάρχουν στο νοσοκομείο Κορίνθου ΔΕΝ ευθύνεστε εσείς. Έχετε ξεκινήσει έναν αγώνα (και μπράβο σας) για να πιέσετε καταστάσεις και να κάνετε αυτό που ΔΕΝ μπορεί να κάνει η διοίκηση του Γρ. Καρπούζη! Χωρίς όμως την βοήθεια των ΜΜΕ δεν θα μπορέσετε να καταφέρετε τίποτα απολύτως. Την επόμενη φορά να μην κάνετε το ίδιο λάθος σε ότι αφορά τα ΜΜΕ. …Αλήθεια ποιος έδωσε την εντολή τα ΜΜΕ να μην είναι ούτε στη συνάντηση αλλά και έξω από το νοσοκομείο Κορίνθου; …Μήπως η διοίκηση του νοσοκομείου;

2. Στο νοσοκομείο βρέθηκαν την Τετάρτη και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές που τελικά “τσάμπα” πήγαν αφού απαγορεύτηκε και σε αυτούς η είσοδος στη σύσκεψη! Αυτοί λοιπόν οι υποψήφιοι πήγαν από μόνοι τους για να συμμετέχουν στη σύσκεψη …ή τους καλέσατε; Γιατί αν τους καλέσατε και τελικά τους αφήσατε απέξω …κάνατε πατάτα! Πιο συγκεκριμένα απαγορεύτηκε η είσοδος στην υποψήφια βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη καθώς και στον υποψήφιο βουλευτή Κορινθίας με την Ένωση Κεντρώων Τάσο Μητσόπουλο.

ΣΣ. Τα παραπάνω έχουμε να σημειώσουμε ελπίζοντας ότι δεν θα τα ξαναδούμε! Γιατί ΟΛΟΙ θέλουμε το καλό του νοσοκομείου Κορίνθου και να έχει την εικόνα που πρέπει. Γιατί ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ την αδιαφορία των Κορίνθιων βουλευτών και την ΑΝΟΧΗ του Γρ. Καπούζη από τη θέση του διοικητή, σε ότι αφορά τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ στο νοσοκομείο Κορίνθου