ΙΣΘΜΙΑ: Η απάντηση του υπουργού για τα τροχαία ατυχήματα -Τι αναφέρει για την τροχαία Κορίνθου!

Απάντηση έδωσε ο υπουργός προστασίας του πολίτη Π. Θεοδωρικάκος σχετικά με το θέμα που του τέθηκε για την υψηλή επικινδυνότητα και τα πολλά τροχαία ατυχήματα που έχουν συμβεί σε συγκεκριμένα σημεία στα Ίσθμια. Πρόκειται για δύο διασταυρώσεις στην παλαιά Εθνική Οδό Ισθμού – Επιδαύρου.

Ο υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων σε έγγραφη απάντησή του:

“Σε ό,τι αφορά το τμήμα της Επαρχιακής Οδού Ισθμού – Επιδαύρου, επισημαίνεται ότι η κατά τόπον αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία [Τμήμα Τροχαίας Κορίνθου] έχει ενημερώσει εγγράφως (κατά τις 05-12-2020 και 21-03-2022) για τις διαπιστώσεις της, τις αρμόδιες Υπηρεσίες (της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και των οικείων Δήμων), προκειμένου να προβούν στις δικές τους περαιτέρω ενέργειες προς άμεση αποκατάσταση -μεταξύ άλλων- και του υπόψη ζητήματος.

Περαιτέρω, σημειώνεται ότι με γνώμονα την πρόληψη και τη δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, όπως αυτή προβλέπεται στο στρατηγικό σχεδιασμό για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και προς τον σκοπό της ομαλής και απρόσκοπτης κίνησης πεζών και οχημάτων, από το Τ.Τ. Κορίνθου διενεργούνται συστηματικά συντονισμένοι έλεγχοι στα αναφερόμενα σημεία, με αυξημένη ένταση, ιδίως τα Σαββατοκύριακα και τους θερινούς μήνες...”

ΣΣ. …Χαιρετίσματα! Αυτό που βλέπουμε είναι άνθρωποι να τραυματίζονται σοβαρά ή να χάνουν τη ζωή τους σε διάφορα σημεία του δρόμου στα Ίσθμια (και στις γύρω περιοχές) και λύση να μην υπάρχει!

Κ.Ν