ΚΙΑΤΟ: Δημοσιογράφος προς δήμαρχο: “Εγώ σας ρωτάω για να απαντήσετε στα δικά μου ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ…»

Θέμα συζήτησης σε όλη την Κορινθία είναι το «χουνέρι» που έπαθε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος από τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Κώστα Παπαχλιμίντζο!

…Τι το ήθελε ο δήμαρχος να αποφεύγει την ερώτηση του δημοσιογράφου και να λέει τα δικά του;

Ο δημοσιογράφος ρωτούσε τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ για 4 φορές: «ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ που πήγαν τα παιδάκια στο νοσοκομείο», με τον δήμαρχο …να κάνει πως δεν ακούει και να συνεχίζει να λέει τα δικά του!

Ο δημοσιογράφος φανερά εκνευρισμένος άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά προς τον δήμαρχο και να του μιλάει με “περίεργο” ύφος. Σε κάποιο σημείο του είπε: “Αν ήταν τα δικά μου παιδιά πιστέψτε με ο τόνος της φωνής μου τώρα θα ήταν διαφορετικός. Δεν απαντάτε σε αυτό που σας ρωτάω και λέτε τα δικά σας. Εγώ σας ρωτάω για να απαντήσετε στα δικά μου ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ…».

Στο τέλος διεκόπη η συνομιλία όχι και τόσο ευχάριστα για τον δήμαρχο!

Για υπενθύμιση δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα με τη συνέντευξη του δημάρχου στην ΕΡΤ (κάντε κλικ στην εικόνα):

Με αφορμή το παραπάνω συμβάν σε δελτίο τύπου από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται:

«Η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων και η ΔΕΥΑ, αφού υδροδότησαν με βρώμικο και επικίνδυνο για την υγεία των δημοτών νερό, την Κοινότητα Διμηνιού Κορινθίας, και όχι μόνο για πολλά χρόνια, θυμήθηκαν, για πρώτη φορά, να ενημερώσουν τους Δημότες ότι το νερό είναι ακατάλληλο για πόση και μαγειρέματα.

Τα αποτελέσματα γνωστά. Φθάσαμε στο σημείο, ένεκα της ποιότητας του νερού, να νοσηλευτούν  μικρά παιδιά στο Νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας από σαλμονέλα.

Πέραν των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν για την υγεία των Δημοτών στην  Κοινότητα Διμηνιού, αλλά και σε όλες τις περιοχές του Δήμου που δεν υδροδοτούνται με καθαρό νερό, δυστυχώς για τον τόπο μας, ο ιστορικός Δήμος  Σικυωνίων δυσφημίστηκε σε όλη τη Χώρα με σοβαρά αποτελέσματα για τον  τόπο μας.

Σε εκπομπή που μετάδωσε η ΕΡΤ 1 την 26-1-2021, ο Δημοσιογράφος της εκπομπής, απευθυνόμενος στο επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων  του είπε: «Τι να κάνουν οι Δημότες της Κοινότητας Διμηνιού τελικά, να πάνε με την στάμνα να πάρουν νερό από τις βρύσες  ή να πάρουν νερό από τον Κορινθιακό Κόλπο»

Οι ηθικές και ποινικές ευθύνες για τον επικεφαλής της Δημοτικής αρχής, που είναι και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ,  είναι πολύ βαριές  γιατί το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, πέρα από τη δυσφήμιση της περιοχής μας άπτεται της υγείας των δημοτών και επισκεπτών της περιοχής  που είναι και το ζητούμενο.

Τον λόγο έχουν πλέον οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων και οι Εισαγγελικές αρχές που διενεργούν προανάκριση για την απόδοση των σοβαρών ποινικών ευθυνών».

Κ.Ν