ΚΙΑΤΟ: Μεγάλος κίνδυνος για φωτιές μέσα στα νεκροταφεία! -Δείτε τις εικόνες της ΝΤΡΟΠΗΣ! -Αδιαφορία της δημοτικής αρχής…

Τι και αν οι Σικυωνιοι πολίτες πληρώνουν από το υστέρημά τους για τον καθαρισμό των χώρων στα νεκροταφεία αυτά είναι εντελώς αφημένα στην τύχη τους από τη δημοτική αρχή του Σταματόπουλου!

Η κατάσταση σε κάποια νεκροταφεία είναι απερίγραπτη. Αυτό που απομένει είναι να δούμε να ξεσπάει και φωτιά στα νεκροταφεία από τα χορτάρια!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το χάλι που παρατηρείται στο νεκροταφείο στα Μποζικά

Δείτε τις φωτογραφίες:

Από τον πρώην αντιδήμαρχο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται: «Οι  αρχαίοι ημών πρόγονοι  αλλά και οι  πρόσφατοι πρόγονοί μας  τιμούσαν με ξεχωριστό τρόπο τους νεκρούς τους, ως μέγιστη υποχρέωση και ένδειξη σεβασμού προς τη ζωή, τις παρακαταθήκες και το έργο που άφησαν πίσω τους.

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων έχει εγκαταλείψει  στη τύχη τους χώρους των Νεκροταφείων της ευρύτερης περιοχής, όπως το νεκροταφείο της Κοινότητας Μποζικών που βρίσκεται σε άθλια και επικίνδυνη για έκρηξη πυρκαγιάς κατάσταση, παρότι οι πολίτες πληρώνουν  το υστέρημά τους για τον καθαρισμό τους,έχουν  γίνει δε αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ για καθαρισμό και περιποίηση των χώρων των νεκροταφείων.

Η  περιποίηση και καθαριότητα των χώρων αυτών είναι σχεδόν άγνωστη υπόθεση  για τη Δημοτική αρχή και το έργο αυτό, στο βαθμό που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν, το αναλαμβάνουν οι συγγενείς των νεκρών.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε  ότι  όλοι οι Δημότες πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη Νεκροταφείων και κάθε Δημοτική αρχή οφείλει να ανταποδίδει τις υπηρεσίες  της με τη φύλαξη και προστασία των  Νεκροταφείων, τη περιποίηση και καθαριότητά τους, για να αποτελούν σημείο αναφοράς και τιμής στους ανθρώπους που έφυγαν από κοντά μας.

Δυστυχώς ο ΔήμοςΣικυωνίων δεν «χρεοκόπησε» μόνο σε όλα τα επίπεδα, κυρίως χρεοκόπησε θεσμικά και ηθικά, διοικείται δε, με ελάχιστες εξαιρέσεις, από ανθρώπους που το μόνο που τους απασχολεί είναι το προσωπικό τους συμφέρον».