ΚΙΑΤΟ: Ξεκίνησαν οι δικαστικές περιπέτειες για τον δήμαρχο που είναι πλέον …με την πλάτη στον τοίχο! -Ν. Ζαχαρόπουλος: “Η δικαιοσύνη αντέδρασε άμεσα”

Θέμα συζήτησης όχι μόνο στο δήμο Σικυωνίων αλλά σε όλη την Κορινθία είναι η δικαστική εξέλιξη σε ότι αφορά το νερό στο Α. Διμηνιό.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη μας ανάρτηση πλήρης δικαίωση των κατοίκων του Α. Διμηνιού την περασμένη Παρασκευή καθώς έγινε δεκτή η προσωρινή διαταγή στα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΥΑΣ (που πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Σ. Σταματόπουλος) και κατα του δήμου Σικυωνίων

Τι αναφέρει η απόφαση

Χορηγήθηκε προσωρινή διαταγή με την οποία διατάσσεται να γίνει χρήση υδροφόρων οχημάτων για την μεταφορά πόσιμου νερού, κατάλληλου για πόση και μαγείρεμα στη δεξαμενή που διοχετεύει το νερό στις βρύσες των οικιών στο Άνω Διμηνιό Κορινθίας.

Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων

Η δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για ακόμα μία φορά και έπραξε το αυτονόητο!

Κανένας δεν παίζει με την δημόσια υγεία και μάλιστα για ένα κοινωνικό αγαθό όπως το νερό!

Με την πλάτη στον τοίχο ο δήμαρχος και η ΔΕΥΑΣ που καλούνται άμεσα να εφαρμόσουν την παραπάνω απόφαση!

Από τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου στο δήμο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο αναφέρεται:

«Έφθασε η ώρα των σοβαρών Ποινικών  και Διοικητικών ευθυνών για τον επικεφαλής της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων και Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. Σπ. Σταματόπουλο

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων και η ΔΕΥΑΣ, υδροδότησαν και συνεχίζουν να υδροδοτούν με βρώμικο και επικίνδυνο για την υγεία των δημοτών νερό, την Κοινότητα Διμηνιού Κορινθίας, και όχι μόνο, για πολλά χρόνια, χωρίς  να ενημερώνουν τους Δημότες ότι το νερό είναι ακατάλληλο για πόση και μαγειρέματα. Αυτό το έκαναν τελευταία μετά  από τις παρεμβάσεις   μας και τις αποφάσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών.

Τα αποτελέσματα γνωστά. Φθάσαμε στο σημείο, ένεκα της ποιότητας του νερού, να νοσηλευτούν  μικρά παιδιά στο Νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας από σαλμονέλα.

Πέραν των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν για την υγεία των Δημοτών στην  Κοινότητα Διμηνιού, αλλά και σε όλες τις περιοχές του Δήμου που δεν υδροδοτούνται με καθαρό νερό, δυστυχώς για τον τόπο μας, ο ιστορικός Δήμος  Σικυωνίων δυσφημίστηκε σε όλη τη Χώρα με σοβαρά αποτελέσματα για τον  τόπο μας.

Οι ηθικές, ποινικές και διοικητικές ευθύνες για τον επικεφαλής της Δημοτικής αρχής, που είναι και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ,  είναι πολύ βαριές  γιατί το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα, πέρα από τη δυσφήμιση της περιοχής μας, άπτεται της υγείας των δημοτών και επισκεπτών της περιοχής  που είναι και το ζητούμενο.

Η δικαιοσύνη  αντέδρασε άμεσα και  στις 4-6-2021 εκδόθηκε από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Κορίνθου Απόφαση -προσωρινή διαταγή- που υποχρεώνει και διατάσσει  την Δ.Ε.Υ.Α.Σ. να μεταφέρει  με βυτιοφόρα οχήματα καθαρό και πόσιμο νερό προς οικιακή χρήση στην Κοινότητα Διμηνιού Κορινθίας, για να υδροδοτούνται οι κάτοικοι της Κοινότητας.

Παράλληλα συνεχίζονται 1]  η προανάκριση από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθουκαι 2] οι αναφορές των Διοικητικών Υπηρεσιών για άσκηση ποινικών διώξεων κατά του Σ. Σταματόπουλου, για παραβάσεις των Υγειονομικών Διατάξεων και για παραβάσεις των Διατάξεων της Εθνικής Νομοθεσίας και της Οδηγίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

Τον λόγο έχουν  και  οι πολίτες του Δήμου Σικυωνίων και  θα αποδώσουν τις πολιτικές ευθύνες στην ώρα τους».

ΣΣ. Να σημειωθεί ότι ενώ ο δήμαρχος Σ. Σταματόπουλος και η δημοτική αρχή είναι εκτεθειμένοι με το σοβαρό θέμα του νερού του Α. Διμηνιού εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, η αντιπολίτευση στο δήμο Σικυωνίων, ΠΛΗΝ του Ζαχαρόπουλου, δείχνει να είναι σε …χειμερία νάρκη!

Από πρόσωπα που ασχολούνται με τα κοινά στο δήμο Σικυωνίων εκτός από τον δημοτικό σύμβουλο Ν. Ζαχαρόπουλο υπήρξε και ενδιαφέρον από τον τοπικό σύμβουλο του Α. Διμηνιού, τον Θ. Μακρόπουλο, που κατέθεσε στο τοπικό συμβούλιο μία σοβαρή πρόταση (για υπενθύμιση δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση)! Οι υπόλοιποι είναι …σαν να μην υπάρχουν!

Αναρωτιόμαστε αν κάποιοι θα έχουν το θράσος να προσπαθήσουν να κερδίσουν λίγη δημοσιότητα μετά από αυτή την αυτονόητη δικαστική εξέλιξη σε ότι αφορά το νερό στο Α. Διμηνιό, το οποίο δικαιώνει τους κατοίκους του χωριού που αντιδρούν! Θα το δούμε άραγε και αυτό;