ΚΙΑΤΟ: …Πως τα κατάφερε έτσι;

Είναι απορίας άξιο …πως τα κατάφερε έτσι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στο ΔΣ Σικυωνίων Ν. Σκαρμούτσος!!!

Από τη θέση του προέδρου κατάφερε να ξεσηκώσει δημοτικούς συμβούλους και πολίτες!!! Ίσως η απειρία του νεαρού της ηλικίας του τον φέρνει πλέον σε μία εξαιρετικά δύσκολη θέση και σε ένα αβέβαιο πολιτικά (για τον ίδιο) μέλλον!

Επανερχόμαστε σε προηγούμενή μας ανάρτηση: Απόλυτο χάος στη συνεδρίαση του ΔΣ Σικυωνίων τη Δευτέρα! –Διεκόπη η συνεδρίαση- Αποδοκιμασίες πολιτών κατά της δημοτικής αρχής! –Έντονες αποδοκιμασίες και για τον Ν. Σκαρμούτσο!

Από τον δημοτικό σύμβουλο Σικυωνίων Ν. Ζαχαρόπουλο ανακοινώνεται:

«Σε μια εποχή μεγάλης αβεβαιότητας, οικονομικής, υγειονομικής, ενεργειακής και ανθρωπιστικής κρίσης, η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων, αποφάσισε, με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής, κατά πλειοψηφία,  αύξηση 80% έως 140% στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας-φωτισμού οικιών, επιχειρήσεων και επαγγελματικών χώρων, που με το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων και τις επιβαρύνσεις από το κόστος των καυσίμων θα ξεπεράσει και αυτά ακόμα τα ποσοστά.

Στην νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για συνέχιση της διαδικασίας την Παρασκευή 18-11-2022 ώρα 19,30,παρευρέθηκαν πολλοί πολίτες του Δήμου Σικυωνίων και εξέφρασαν με έντονο τρόπο την δυσαρέσκειά τους προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας που υπερψήφισαν τα δυσβάσταχτα αυτά ανταποδοτικά τέλη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης του Δ.Σ. 

Στην νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίουτην Δευτέρα 21-11-2022 το βράδυ,  σε συνέχεια της προηγούμενης συνεδρίασης,  με την παρουσία 40-50 πολιτών επικράτησε απόλυτο χάος και έντονες αποδοκιμασίες προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας και κυρίως προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. για μη τήρηση της διαδικασίας και του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, με τελική συνέπεια τη νέα  οριστική διακοπή της συνεδρίασης του Δ.Σ.

Προσωπικά δεν με εξέπληξε το αποτέλεσμα αυτό, όσον αφορά την συμπεριφορά του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων, γιατί το είχα επισημάνει κατά το παρελθόν.

Ο επανεκλεγείς, αρχές του 2021,  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου λειτουργούσε, και δυστυχώς συνεχίζει να λειτουργεί, αποκλειστικά με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του επικεφαλής και συνολικά της Δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων.

Ενσωματώθηκε στο σάπιο σύστημα του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής υπηρετώντας το δόγμα της καθεστωτικής, έως φασιστικής συμπεριφοράς  προς Δημοτικούς Συμβούλους και κατ’ επέκταση προς τους πολίτες του Δήμου Σικυωνίων.

Ανέχθηκε πολλές φορές, χωρίς καμία αντίδραση, υβριστικές συμπεριφορές του επικεφαλής της Δημοτικής αρχής προς Δημοτικούς Συμβούλους.

Σιώπησε, χωρία καμία αντίδραση, σε απαξιωτικές  συμπεριφορές στελεχών της Δημοτικής αρχής προς συναδέλφους τους  Δημοτικούς Συμβούλους κατά την διάρκεια λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν λειτούργησε με ουδετερότητα ως συνδετικός κρίκος  για τη συνοχή όλων των Δημοτικών Παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων, με μοναδικό σκοπό την προσφορά υπηρεσιών, από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, προς τους πολίτες και τον Δήμο Σικυωνίων.

Απαξίωσε πλήρως τον θεσμό του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την περίοδο που είχα την τιμή να εκπροσωπώ τους πολίτες από την θέση αυτή, ,  προσβάλλοντας έτσι τους εκπροσώπους των πολιτών και τις επιλογές των Δημοτικών Παρατάξεων.

Κ.Πρόεδρε «απολαμβάνετε» τα επίχειρα των μέχρι σήμερα συμπεριφορών σας ως πρόεδρος του Δ.Σ. Συνεχίστε  το ατέρμονο ταξίδι σας στις αντιδημοκρατικές και καθεστωτικές διαδρομές που επιλέξατε».

Κ.Ν