ΚΙΑΤΟ: Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία! -…Τι τρέχει με το νερό ΚΑΙ στις κοινοτικές βρύσες; (φωτο)

Οι κάτοικοι στο Διμηνιό του δήμου Σικυωνίων έχουν απογοητευτεί! ΠΟΣΙΜΟ νερό δεν έχουν στις βρύσες τους. Αλλά πλέον δεν φαίνεται να είναι κατάλληλο και το νερό στις κοινοτικές βρύσες!

Τις παρακάτω φωτογραφίες μας τις έστειλε αναγνώστης της εφημερίδας μας και κάτοικος της Τοπικής Κοινότητας Διμηνιού.

Ο εν λόγω κύριος δείχνοντας εμπιστοσύνη στα λεγόμενα της δημοτικής αρχής του δήμου Σικυωνίων, όσον αφορά την ποιότητα του νερού των κοινοτικών βρυσών, πήγε να πάρει νερό από την κοινοτική βρύση που βρίσκεται στην είσοδο του προαύλειου χώρου του σχολείου, για να το χρησιμοποιήσει για μαγείρεμα.

Δυστυχώς η ποιότητα του νερού είναι αυτή που βλέπετε. Αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηρων με σκουλήκι, ξένα σώματα και μικρή ποσότητα λαδιού.

Αυτό που μας είπε χαρακτηριστικά είναι ότι το νερό μύριζε απαίσια και ούτε τα σκυλιά του δεν το ήπιαν!!!

Η αλήθεια είναι ότι η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της Π.Ε. Κορινθίας είχε αποφανθεί – μετά από δειγματοληψία- ότι το νερό των κοινοτικών βρυσών του Διμηνιού είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Τι απαντάει η ΔΕΥΑΣ; Εξάλλου η ΔΕΥΑΣ και ο δήμαρχος καιρό τώρα “παίζουν” με την υγεία των κατοίκων του Διμηνιού (δείτε εδώ).

Αγνοούν επιδεικτικά την από 04-06-2021 προσωρινή διαταγή του Προέδρου Πρωτοδικών Κορίνθου, άφηναν για πολλές ώρες έως και μέρες ολόκληρο το καλοκαίρι τους κατοίκους χωρίς νερό και φυσικά το φθινόπωρο το ΤΟΕΒ του Διμηνιού αλλά και κάτοικοι διαπίστωσαν την ρίψη του αρδευτικού νερού στην κοινοτική δεξαμενή, που φτάνει στις βρύσες των σπιτιών του Διμηνιού!!!

Το ΤΟΕΒ του Διμηνιού προχώρησε σε νομικές διαδικασίες εναντίον της ΔΕΥΑΣ και των υπευθύνων τις οποίες και κέρδισε ενώ οι κάτοικοι προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά στο Α.Τ. ΚΙΑΤΟΥ.

Αν ο δήμαρχος Σ. Σταματόπουλος είχε ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα του νερού από την πρώτη στιγμή – ως όφειλε – για το καλό των δημοτών και όχι για να βρίσκει τρόπους για να υποτιμάει τη νοημοσύνη τους, θα είχε λύσει προ πολλού το θέμα της ύδρευσης όχι μόνο στο Διμηνιό αλλά και σε άλλες περιοχές του δήμου. Αλλά…

Δείτε τις φωτογραφίες:

Ε.Σ